Obavijesti

Sport

Komentari 19

Dominacija hrvatske atletike: Osobni rekordi Ane i Sandre

Dominacija hrvatske atletike: Osobni rekordi Ane i Sandre
6

Sandra Perković pobijedila je na drugom ovogodišnjem mitingu Dijamantne lige u Šangaju. Sandra je hicem na 70,52 metra srušila hrvatski te svoj osobni rekord

VIDEO

Najbolja hrvatska sportašica i u novoj sezoni nastavlja po starom. Gdje god dođe Sandra Perković sruši pokoji rekord. Tako je bilo i u prvom njezinom ovogodišnjem nastupu u Dijamantnoj ligi. U Šangaju je Sandra bacila 70,52 metra čime je za jedan centimetar srušila hrvatski i svoj osobni rekord te naravno pobijedila u Šangaju.

- Obožavam natjecanje u Šangaju. Ovom pobjedom sam pokazala da onaj hitac iz Splita nije bio slučajan te da protivnice tek sada mogu očekivati show od mene - rekla je Sandra nakon pobjede.

Odlična je to najava sezone s obzirom da je u ožujku ove godine u Splitu bacila disk do fantastičnih 70,51 čime je prvi put u karijeri prebacila čarobnu granicu od 70 metara.

Rekordni hitac u Šangaju došao je u petoj seriji, no Sandra je bila vodeća već od druge serije kada je bacila 69,93 i već tada je postalo jasno da će pobijediti. Drugo mjesto osvojila je Australka Dani Samuels s također respektabilnih 67,89, a treće Robert-Michon iz Francuske s 62,66.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nakon prve neuspješne serije sam se smirila. Već nakon druge serije znala sam da je ovo moja noć i da show tek počinje. Htjela sam svim svojim protivnicama pokazati da 70 metara mora biti moja svakodnevica. Moram se smiriti i što bolje se pripremiti za sljedeće natjecanje u Eugeneu.

Odlična Ana Šimić pobijedila s najboljim rezultatom sezone

Nakon Sandre na red je došla i Ana Šimić. Hrvatska skakačica u vis također je pobijedila u Šangaju preskočivši 197 centimetara što je njen najbolji rezultat u karijeri. Dojmljiva je Šimić bila tijekom cijelog natjecanja. Sve visine preskakala je iz prvog pokušaja bez propuštanja. Pokušala je preskočiti i 199, no tri puta je rušila letvicu.

- Ponosna sam na Anu Šimić koja je svojom pobjedom i vodećim rezultatom u svijetu osigurala da Hrvatice budu 100 posto učinkovite u Šangaju. Hrvatska tek sada može očekivati čuda koja dolaze od nas dvije - komentirala je Aninu pobjedu Sandra.

S preskočenih 197 centimetara Ana ima najbolji rezultat ove sezone ispred Spencer, Lowe i McPherson koje su skočile centimetar manje. Iza sebe je u Šangaju ostavila McPherson i Beitiju koje su skočile 192. Sljedeći nastup hrvatske će atletičarke imati u Dijamantnoj ligi 31. svibnja u američkom Eugenu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...