Sport

Komentari 1

Dominacija Sinkovića: Ostavili pratnju iza sebe čak 13 sekundi

Dominacija Sinkovića: Ostavili pratnju iza sebe čak 13 sekundi

Trofejna braća Valent i Martin Sinković plasirali su se u finale A dvojaca bez kormilara prvim mjestom u svojoj kvalifikacijskoj skupini, dok će u repesaž morati Karlo Butorac i Ivan Vuković

Tri hrvatske posade izborile su nastup u A finalu prve ovogodišnje regate Svjetskog kupa koja je počela u petak na zagrebačkom Jarunu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Trofejna braća Valent i Martin Sinković plasirali su se u finale A dvojaca bez kormilara prvim mjestom u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Oni su ciljem prošli u vremenu 6:32.79 minuta, čak 13 sekundi ispred najbližih pratitelja Bjelorusa Dmitrija Furmana i Sergeja Valadzka koji će morati u poslijepodnevni repesaž. U tom repesažu koji je na programu od 16.05 nastupit će i druga hrvatska posada u ovoj disciplini Karlo Butorac i Ivan Vuković koji su s vremenom 7:05.95 bili treći u svojoj kvalifikacijskoj skupini.

Ženski dvojac bez kormilara, sestre Ivana i Josipa Jurković imale su osigurano mjesto u finalu zbog malog broja prijavljenih posada, kao i muški četverac u sastavu Marko Ukropina, Anton Lončarić, Patrik Lončarić i Ivan Piton, pa su u petak prijepodne odradili tek testne utrke. Sestre Jurković ostvarile su najbrže vrijeme u svojoj disciplini s vremenom 7:25.30, dok će četverac bio drugi u svojoj disciplini sa 6:15.08 minuta, 1.32 sekunde iza najbržih Poljaka.

Damir Martin izborio izravni plasman u polufinale samaca drugim mjestom u svojoj skupini. On je ciljem prošao u vremenu 7:08.16 minuta, samo 27 stotinki iza Litvanca Sauliusa Rittera, dok će David Šain morati u repesaž koji je na programu od 15.51. On je bio treći u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom 7:22.02.

U repesažu će nastupiti i oba hrvatska dvojca na pariće, Fran Šuk i Gordan Milovac te Mihael Girotto i Patrik Papac, koji su bili posljednji u svojim kvalifikacijskim skupinama. Repesaž u toj disciplini na programu je od 15.44.

Najčitaniji članci