Obavijesti

Sport

Komentari 8

Dominacija: Zagreb je "razbio" Bosnu s čak 14 golova razlike

Dominacija: Zagreb je "razbio" Bosnu s čak 14 golova razlike
5

Rukometaši Zagreba pobijedili su Bosnu 33-19 u 2. kolu Lige prvaka. Pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Sljedeća utakmica je protiv Schaffhausena

VIDEO

Očekivana pobjeda. Razlika u kvaliteti je bila osjetna. Obrana je funkcionirala odlično i jako sam zadovoljan sa svojim igračima, rekao je trener rukometaša Zagreba Ivica Obrvan nakon slavlja protiv Bosne 33-19 u 2. kolu Lige prvaka.

Zagreb je nakon pobjede protiv Sävehofa upisao nove bodove u Ligi prvaka. Nisu Zagrebaši imali problema s Bosnom, kontrolirali su cijelu utakmicu i samo je bilo pitanje koliko će golova "utrpati" gostima.

Bosna se držala do 15. minute, no tada je Zagreb dao gas. Nakon 20 minuta već je bilo četiri razlike za Zagreb, a prvo poluvrijeme plus sedam (13-6).

Bilo je jasno da Bosna ne može ni blizu Zagrebu pa su gledatelji u Areni Zagreb vidjeli i dosta atraktivnih poteza. Ivano Balić prvo je kolo završio bez gola. Kolike su šanse da to ponovi drugu utakmicu zaredom? Nikakve.

- Bosna uopće nije tako loša kao što se čini. Mi smo igrali odlično i ako izbjegnemo crne rupe protiv Schaffhausena, imamo realne šanse za pobjedu - rekao je Ivano Balić koji je u pobjedu Zagreba ugradio svoja tri gola.

Najbolji strijelac Zagreba bio je Zlatko Horvat sa sedam golova, Marko Kopljar zabio je šest, a Ljubo Vukić dodao pet. Potonji još osjeća posljedice operacije ramena, no to ga ne brine previše.

- Boli, smeta kod udarca na gol, ali ništa strašno. To tako mora biti. Poslije takve operacije može boljeti i do godinu dana. Pokazali smo da smo u svakom segmentu igre bolji od Bosne. Kvalitetniji smo od njih 100 posto- rekao je dobro raspoloženi Ljubo Vukić.

Ljubo igra puno ove sezone i velika je Zagrebova snaga u napadu, ali i jedan od najvažnijih igrača u obrani. Oporavio se nakon teške ozljede na vrijeme s obzirom da je njegov kolega Manuel Štrlek u posljednje vrijeme više na bolničkom krevetu nego u dvorani. No da za budućnost na lijevom krilu ne moramo brinuti pokazao je mladi Lovro Šprem.

- Nasljednik? Nemojte me već gurati u mirovinu, još ja mogu igrati. Ma Lovro je pokazao da je odličan i da i u najtežim utakmicama u Ligi prvaka možemo računati na njega. Šteta što je Manuel ozlijeđen, no vratit će se i on jači no prije.

Uskoro je na redu europski prvak Barcelona. Priprema li se posebno za njih?

- Ne znamo ni s kim igramo sljedeće dvije, tri utakmice pa nema posebnih priprema ni za Barcelonu. Kako se uopće možeš posebno pripremati? Popiti više vitamina? - zaključio je odlično raspoloženi Vukić.

Zagreb u 3. kolu gostuje kod Schaffhausena, a potom pred domaćom publikom igraju protiv aktualnog europskog prvaka Barcelone.

Rukometna Liga prvaka, skupina A, 2. kolo:

CO Zagreb - Bosna 33-19 (16-9)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'