Obavijesti

Sport

Komentari 7

Donatori 'bilih' dobili posebne pločice: Hajduk je iznad svega

Donatori 'bilih' dobili posebne pločice: Hajduk je iznad svega
5

u projektu otkupa dionica prikupljeno je skoro 18 milijuna kuna, uz više od 4500 sudionika i više od 2700 aktivnih donatora. Dio je to velike navijačke priče koja od 2011. živi kroz Naš Hajduk.

VIDEO

Udruga Naš Hajduk danas je uručila pločice donatorima akcije otkupa dionica Hajduka. Na svečanosti održanoj u Spaladium Areni sve je prštalo od emocija navijača koji su došli sa svih strana svijeta preuzeti svoju pločicu kao uspomenu da su svoje ime upisali u park Za sva vrimena na Poljudu.

- Fantastična je godina iza nas! Vi ste ti koji ste omogućili da smo u ovom trenutku nikad jači, da imamo dodatnih 10.000 dionica, skoro 900 novih donatora i gotovo 600 novih imena u Parku! A danas ovdje vam mogu reći jednu jako važnu stvar: Sve što nam treba je još jedna ovakva godina i to nam svima treba biti cilj! I uopće ne sumnjam da ćemo ga zajedno ostvariti, poručio je na samom početku tajnik Našeg Hajduka Luka Domikulić.

Nas Hajduk
U savjetodavno tijelo Hajduka imenovano je 12 poduzetnika
U savjetodavno tijelo Hajduka imenovano je 12 poduzetnika

Svako novo ime u Parku dokaz je velike, nevjerojatne ljubavi prema Hajduku. Upravo te riječi najbolje opisuju ‘zvijezde’ današnje dodjele – momke iz DPH Osijek.

Oni su pet godina kroz aukcije prikupljali novac za otkup dionica. Ukupno 1032 aukcije, te spektakularnih 566.000 kuna.

- Tko je ‘kriv’ za aukcije? ‘Krivi’ su, kao prvo, naši roditelji koji su nam ugradili ljubav prema Hajduku. A cijela priča zakotrljala se spontano - istaknuo je predsjednik DPH Osijek Dario Suvaljko koji priznaje da ga je najviše dirnula aukcija za dionicu Hajduka koje je dosegnula vrijednost od 9.500 kuna.

- Motiv za sve ovo je samo ljubav prema Hajduku! Ljudi, uključite se! Hajduk je iznad svega, Hajduk živi vječno! - završio je emocijama nabijen govor Suvaljko nakon čega je Spaladium arenom zaorilo “Zbog jedne ljubavi…”

Inače, u projektu otkupa dionica prikupljeno je skoro 18 milijuna kuna, uz više od 4500 sudionika i više od 2700 aktivnih donatora. Dio je to velike navijačke priče koja od 2011. živi kroz Naš Hajduk. A velikih priča nije manjkalo danas.

Jedan je navijač prešao 7000 kilometara kako bi bio u Spaladium areni. Zahvalu za svoje ime i za DPH New York, Mario Ćorković preuzeo je prošle godine na dodjeli, sad je tu došao kako bi preuzeo pločice za svoja dva sina, Niku i Mateja.

- Plan je bio najesen doći u Split. Kad sam čuo kad je dodjela, nije niti sekunde bilo dvojbe kad ću do Splita. Ogromno je zadovoljstvo biti u Parku, pogotovo nama koji smo daleko od Poljuda. Generacije prije nas nisu imali ovu priliku, mi imamo i iskoristili smo je, rekao je Ćorković.

Naš Hajduk

DPH New York mjesta u Parku osigurao je i za članove Hajdukove specijalne momčadi.

- Čekali smo priliku da upišemo prave ljude, ističe Ćorković.

Obitelj Silov iz Rijeke bolest je spriječila da budu na prvoj dodjeli, ali su zato danas bili dio velikog dana za svakog hajdukovca i preuzeli svoje pločice.

- Čast je bila biti na Pjaci prije pet godina, bio je to povijesni trenutak i prvom prigodom upisali smo se u Park. Na prvu dodjelu nismo došli jer me spriječilo jedino što je moglo – imao sam težak infarkt. Ali ne dam se dok ne osvojimo naslov! Inače smo supruga i ja na svakoj utakmici već 7-8 godina. Bilo je svatova, krštenja, rođenje unuke, ali utakmice se ne propuštaju! Tu smo pronašli i prijatelje iz Splita, postali nerazdvojni, ma prava obitelj, prepričava Silov.

Udruga Naš Hajduk osigurala je kontrolni paket dionica Hajduka
Udruga Naš Hajduk osigurala je kontrolni paket dionica Hajduka

Donatorima čija će imena vječno stajati uz Hajduk obratio se na kraju dodjele i voditelj projekta otkupa dionica, Tomislav Mikulić.

- Kada je krenuo ovaj veliki projekt s Pjace prije 5 godina 35 milijuna kuna zvučalo je gigantski, ali sad je posve jasno da za nas nema prevelikog zalogaja. Na pola smo puta, ali drugu polovicu možemo i hoćemo brže od predviđenog! Hvala vam što živite ovaj veliki trenutak u povijesti najvećeg kluba i što ćemo ga zajedno živjeti za sva vrimena, zaključio je Mikulić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu