Sport

Komentari 30

Udruga Naš Hajduk osigurala je kontrolni paket dionica Hajduka

Udruga Naš Hajduk osigurala je kontrolni paket dionica Hajduka

Otkupom 1.86% dionica Hajduka od tvrtke Konstruktor u stečaju Udruga Naš Hajduk povećala je svoj udjel u vlasništvu kluba i sada ima kontrolni paket dionica.

Udruga Naš Hajduk otkupila je u četvrtak u 12. krugu javne dražbe imovine tvrtke Konstruktor-inženjering d.d. u stečaju, 1,86 posto dionica Hajduka. Naš Hajduk bio je i prije ove dražbe drugi najveći dioničar Hajduka s 24,53 posto udjela u vlasništvu kluba, a s ovih 1,86 posto udio Našeg Hajduka premašit će 25 posto plus jednu dionicu, koliko je kontrolni paket. Naš Hajduk otkupio je 10.000 ponuđenih dionica za 455.026,39 kuna i sada njihov udjel u vlasništvu kluba iznosi 26,39 posto.

- Za nas je ovo logičan korak na putu koji je započeo prije više od desetljeća, a otkup dionica jedan je od naših važnih zadataka - kazao je Toni Baletić, predsjednik udruge Naš Hajduk, koja je u sklopu projekta otkupa dionica prikupila više od 15 milijuna kuna.

Naš Hajduk

- Kao što uvijek naglašavamo, sredstva za otkup dionica isključivo se i namjenski skupljaju za tu svrhu kroz donatorski projekt "Za sva vrimena" u kojemu sudjeluju tisuće navijača. Bez njih, bez te žile kucavice, ništa ne bi bilo moguće. Ovim putem zahvaljujemo svima koji sudjeluju, bez obzira na iznos donacija i vjerujemo da će nastaviti podržavati ovaj projekt i pozivamo one koji još nisu da se priključe - kazao je Baletić.

Knjiga "Naš Hajduk - borba navijača za klub" podsjetnik je na događaje u zadnjih 15 godina

U procesu preoblikovanja Hajduka dionice su prodavane po 500 kuna, a to što je paket dionica Konstruktora otkupljen po znatno manjoj cijeni ne treba miješati s  vrijednošću ukupnog paketa dionica. Razlog tome je što Hajdukove dionice nisu na burzi, a paket od 1,86 posto prodavan je u sklopu stečajnog postupka u kome se prodavala i ostala imovina tvrtke u stečaju.

Udruga Naš Hajduk znala je da će se teško pojaviti neka pravna osoba zainteresirana za tako mali paket dionica, a s druge strane i da će neka fizička osoba kupiti tako veliki paket dionica, pa su čekali da se cijena dionica maksimalno spusti te su vrlo jeftino otkupili paket dionica i time učvrstili svoju stratešku poziciju u vlasničkom udjelu jer sada imaju kontrolni paket dionica u svom vlasništvu.

Najčitaniji članci