Obavijesti

Sport

Komentari 0

Donna Osijeku donosi još jedan teren, Marić dovodi rekreativce

Donna Osijeku donosi još jedan teren, Marić dovodi rekreativce
3

Očekujemo jako puno natjecatelja rekreativaca iz Hrvatske, nadam se da ćemo u Osijeku imati rekordan broju. Sudjelovat ćemo i u donaciji za terene u Osijeku, naglasio je Marić

Sportska ambasadorica Osijeka i poznata tenisačica Donna Vekić (25) u Osijeku je predstavila najveći teniski turnir za rekreativce i poduzetnike, Stars Open Tour, koji će se od 8. do 10. travnja odigrati u Osijeku kao dio sportskog događaja Premier Tennis Show 2022.

Pokretanje videa ...

Prvi takav organiziran je upravo na njezinu inicijativu 2020. godine, kada je Udruga Donna Tenis Team u Osijeku isplanirala pravu sportsku ekshibiciju, na kojoj su trebali sudjelovati vrhunski hrvatski tenisači i tenisačice. Iako je to trebao biti jedinstven sportski događaj, na žalost morao se odgoditi zbog Covid pandemije, ali je time započeo projekt izgradnje četiri javna terena po uzoru na četiri Grand Slama, na četiri različite podloge. Prvi je izgrađen prije oko godinu dana, a sada je u fazi izgradnje drugi.

Osijek: Konferencija teniskog turnira Stars Open Tour

- Sretna sam i ponosna što već treću godinu za redom organiziramo hrvatski Premier tennis show, ove godine u suradnji sa Stars Open Tourom. Ova inicijativa će nam pomoći da izgradimo drugi javni teren koji će biti na zemljanoj podlozi. Prvi je na travi, u spomen na Wimbledon, moj najdraži turnir. Sljedeće dvije će biti na ostalim podlogama. Zahvaljujem gradonačelniku Ivanu Radiću na potpori, također i Osječko-baranjskoj županiji, što podržavaju mene i moje pothvate - kazala je Donna Vekić koja je na predstavljanje došla u pratnji svoje obitelji.

- Zahvalan sam Donni što, gdje god igra, ponosno promiče ime svoga grada. Prvi teren je napravljen i u potpunosti je ispunio svrhu, obzirom da je besplatan i da je popunjenost terena 95 posto. Teniskim riječnikom rekao bih dobili smo prvi set. Novi teren bit će na Jugu 2, u dvorištu škole Grigor Vitez. Ubrzo ćemo izgraditi i ostale jer bez kvalitetnih terena i sadržaja u našem gradu nećemo imati priliku gledati vrhunske sportaše kao što je Donna Vekić. Također, tenis treba približiti najmlađima, što je i cilj ovih akcija, jer izgradnjom novih terena ostvarit ćemo dostupnost bavljenja tenisom svim mladima - kazao je gradonačelnik Ivan Radić.

Osijek: Konferencija teniskog turnira Stars Open Tour

Sponzor manifestacije, ali i izgradnje terena je i Silvio Marić, direktor Stars Open Toura.

- Čast nam je što možemo sudjelovati i u ovoj sjajnoj akciji i na sportskoj manifestaciji. Očekujemo jako puno natjecatelja rekreativaca iz Hrvatske, nadam se da ćemo u Osijeku imati rekordan broju. Sudjelovat ćemo i u donaciji, zajedno s obitelji Vekić. Pozivam sve da dođu na osječki teniski spektakl - kazao je Marić.