Obavijesti

Sport

Komentari 48

Donna propustila Ribakinu u oba seta: Uh, izdalo me rame...

Donna propustila Ribakinu u oba seta: Uh, izdalo me rame...

Kazahstanka je pobijedila hrvatsku predstavnicu u osmini finala olimpijskoga teniskog turnira 7-6 (7-3), 6-4 za sat i 38 minuta igre. Donna je propustila break prednosti u oba seta

VIDEO

Olimpijska bajka završila je za Donnu Vekić u osmini finala u Tokiju. Kazahsatnka Elena Ribakina pobijedila ju je u posljednjem meču četvrtog dana teniskog turnira 7-6 (7-3), 6-4 za sat i 38 minuta igre.

Pokretanje videa...

Novak Đoković i Donna Vekić na konceru Gibbonnija na Adria Touru 03:42

Osječanka je propustila vodstvo 4-3 s breakom u prvom setu. Protivnica joj je dvaput oduzela servis i povela 7-5, a sličan scenarij bio je i u drugom setu. Vekić je, naime, nakon teške muke i šest izjednačenja spasila svoj servis pa povela 2-0, no prednost je odmah izgubila.

Ribakina je kod 4-4 još jednom slomila hrvatsku tenisačicu i odservirala za plasman među osam najboljih.

- Izdalo me rame, a ne servis. Imam problema i s koljenom i ona dva maratonska meča su uzela danak, ako usporedimo brzinu mog servisa u ova dva meča i danas, razlika je velika. Ali i s tim bolnim ramenom ja sam bila blizu pobjedi. Iskoristit ću to kao pozitivnu stvar za nastavak sezone - rekla je Donna.

Dojam koji je 25-godišnja Osječanka ostavila je vrlo dobar, a detalji su presudili u dvoboju protiv 20. tenisačice svijeta 22-godišnje Ruskinje koja igra pod kazahstanskom zastavom. Ribakina će u četvrtfinalu igrati protiv Španjolke Garbine Muguruze, a za Vekić je završen debitantski nastup na olimpijskim igrama.

- Moja olimpijska priča je završila, ali već se radujem sljedećim Igrama za tri godine. Drago mi je što sam došla u Tokio, ovo je novo iskustvo, bilo mi je stalo nastupati za moju domovinu Hrvatsku, to je zbilja poseban osjećaj i jedva čekam to ponoviti - zaključila je.

Tennis - Women
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda