Obavijesti

Sport

Komentari 52

Donna Vekić zaustavljena u finalu: Naslov za Hantuchovu

Donna Vekić zaustavljena u finalu: Naslov za Hantuchovu
7

Donna Vekić još će malo pričekati na naslov na WTA turniru. U drugom pokušaju, u finalu Birminghama, od 16-godišnje Osječanke bolja je bila Daniela Hantuchova

VIDEO

Donna Vekić još će malo pričekati na prvi naslov na WTA turniru. U drugom pokušaju, nakon finala Taškenta prošle godine, u finalu Birminghama od 16-godišnje Osječanke bolja je bila 30-godišnja Slovakinja Daniela Hantuchova sa 7-6, 6-4 nakon jedan sat i 41 minutu igre.

U prvom setu tenisačice su čvrsto držale servis do sedmog gema, kada je Hantuchova iskoristila nekoliko poklona Donne i uzela joj servis. Vekić nije bila dugo u zaostatku, već u sljedećem gemu vratila je izgubljeni servis te izjednačila na 4-4. Kako više nije bilo izgubljenih servisa do kraja seta, odluka je pala u 13. igri. Hantuchova je odlično otvorila tie-break, Donna se uspjela vratiti na 5-5, ali posljednja dva poena, kao i prvi set otišli su na stranu Slovakinje.

Donna je odlično otvorila drugi set, napravila je break u 3. gemu i povela 2-1. Međutim, onda je morala zatražiti liječničku pomoć, a pauza je bolje došla Hantuchovoj. Nakon nje Slovakinja je dobila dva uzastopna gema i povela 3-2.

Servis su obje tenisačice držale do 10. gema kada je Hantuchova iskoristila prvu meč loptu i privela meč kraju sa 7-6, 6-4.

- Odigrala sam vrlo dobar turnir. Čestitam prije svega Danieli na naslovu. Ja moram biti vrlo sretna kako se sve razvija - rekla je Vekić te dodala:

- Roditelji su mi velika podrška u životu, svaki dan su uz mene i želim im se zahvaliti na tome.

Daniela Hantuchova pohvalila je nakon meča Donnu.

- Nikad nisam mislila da ću igrati finale protiv cure koja je 14 godina mlađa od mene, ali evo i to se dogodilo.

Live: Donna Vekić - Daniela Hantuchova 6-7, 4-6

Drugi set (4-6)

Donna Vekić ipak nije uspjela osvojiti prvi turnir u karijeri. U 10. gemu drugog seta Hantuchova je iskoristila prvu break loptu i dobila meč sa 7-6, 6-4.

Hantuchova nema problema na svojem servisu. Nije izgubila ni poen te je povela 5-4.

Donna je u 8. gemu na svoj servis spasila 0-30 i izjednačila na 4-4.

U 6. gemu drugog seta, na servis Donne Vekić, Hantuchova je imala dvije break lopte i priliku da ode na 4-2, ali na sreću 16-godišnja Osječanka je izdržala pritisak, prekinula seriju Slovakinje i izjednačila na 3-3.

Pauza je očito puno bolje došla Hantuchovoj. Dobila je dva uzastopna gema i povela 3-2.

U 4. gemu na servis Vekić, Hantuchova je imala dvije break lopte, ali Donna je odlično reagirala i došla do 40-40. Međutim nakon toga napravila je dvostruku servis grešku i Slovakinji dala i treću break loptu, koju je ona iskoristila i izjednačila na 2-2.

U Birminghamu je kratki prekid jer je Donna Vekić zatražila pomoć liječnika, čini se zbog problema s ramenom.

Ono što nije napravila u prvom gemu, Donna je napravila u trećem. Hantuchovoj na njezin servis nije dala ni poena, napravila je break i povela 2-1.

Donna je odmah na početku drugog seta mogla do breaka, ali nije iskoristila jednu break loptu. Do druge prilike nije došla i Hantuchova je povela 1-0. Vekić na svom servisu nije imala problema te je izjednačila na 1-1.

Prvi set (6-7):

U tie-breaku Donna je loše počela, napravila je odmah na početku dvostruku grešku. Uspjela je vratiti mini-break i smanjiti na 2-1, ali nakon toga je opet izgubila oba poena na svoj servis te ja Hantuchova povela 4-1. Imala je Slovakinja 5-2 i 'zicer' na mreži, ali ga je promašila. Donna se vratila na 5-5, ali nakon toga je Hantuchova dobila dva poena i nizu te dobila prvi set 7-6.

Uz dosta muke Hantuchova je izborila 13. igru. Kod 30-30 bila je jedna duga izmjena koja je otišla na stranu Slovakinje, nakon čega je dobila i gem za 6-6.

U 11. gemu prvog seta Donna se opet našla u problemima. Imala je Hantuchova 0-30, ali nakon toga Vekić je dobila četiri uzastopna poena i osigurala najmanje tie-break.

Sedmi gem očito je bio trenutak slabosti Donne Vekić, jer u devetom gemu na svoj servis ponovno Slovakinji nije dala nikakvu šansu te je povela 5-4. Hantuchova nije imala problema na servis gemu i izjednačila je na 5-5.

Nije dugo Donna bila u zaostatku. Već u sljedećem servis gemu nije prepustila ni poena Hantuchovoj, iskoristila je prvu break loptu i izjednačila na 4-4.

U sedmom gemu Vekić se našla u prvim velikim problemima. Hantuchova je imala dvije break lopte. Prvu nije iskoristila, a kod druge je imala veliku pomoć Donne. Naime, 16-godišnja Osječanka napravila je dvostruku servis grešku i darovala Slovakinji gem. Trenutno je 4-3 za Hantuchovu.

U trećem servis gemu Donna Vekić je napravila prvu dvostruku servis grešku, ali osim toga problema nije bilo te ima vodstvo 3-2. Hantuchova je ekspresno izjednačila na 3-3.

Vekić ni na drugom servis gemu nije imala problema. Ovog puta Slovakinji nije prepustila ni poen, te je povela 2-1. Svoj drugi servis zadržala je i Hantuchova. Donna je uzela dva poena i pokazala da bi mogla stvoriti probleme slovačkoj tenisačici. Rezultat je 2-2.

Donna je odlično počela. Prva je servirala i uz tek jedan izgubljeni poen dobila gem te povela 1-0Ni Hantuchova nije imala problema na svom prvom servisu. Donni je dala tek jedan poen i izjednačila je na 1-1.

U Birminghamu zasad nema naznaka kiše. Igračice su izašle na zagrijavanje i meč bi uskoro trebao početi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju