Obavijesti

Sport

Komentari 9

Doživio je debakl, uzeo lovu, a za nagradu ga čeka Chelsea?

Doživio je debakl, uzeo lovu, a za nagradu ga čeka Chelsea?
1

Guusu Hiddinku 20 mjeseci na klupi Turske i nije bilo tako stresno znajući da ga čeka odšteta od 20 milijuna eura - milijun mjesečno! 'Rehabilitirat' će se na Otoku?

VIDEO

Uzmi novce i bježi, u hrvatskom prijevodu bi glasila pjesma Steve Millera koja odlično opisuje neuspješnu 20-mjesečnu avanturu Guusa Hiddinka na klupi turske reprezentacije.

Nizozemski strateg sve dobro što je napravio s Nizozemskom, Južnom Korejom i Australijom uspio je u velikoj mjeri kompromitirati s Rusijom i Turskom na čelu čijih reprezentacija nije osigurao Svjetsko odnosno Europsko prvenstvo.

No Hiddink nema za čim žaliti. Svoje ime izgradio je na prethodno ostvarenim uspjesima (četvrta mjesta s Nizozemskom i Južnom Korejom na SP-ima, te polufinale s Rusijom na EP-u), a sad svoje znanje masno naplaćuje. I pritom ne trepne okom kad bijesni Turci traže 'njegovu glavu'. 20 milijuna eura je u džepu, a to je ono najvažnije. Svjestan je da što god napravi u budućnosti nema što izgubiti, upravo suprotno, može samo profitirati. Nešto kao i naš Ćiro. 

'Trener svih trenera' zlatnom 'broncom' u Francuskoj otvorio si je sva vrata, a svugdje gdje se pojavi ostavi dojam. Makar on bio čak i slab. Jer ime je ime, a poslodavci će to znati cijeniti.

A nizozemski strateg, paradoksalno, neće ispaštati već će vjerojatno dobiti još bolju ponudu, a nakon svakog otkaza potajno osluškuje što se događa u Premiershipu, odnosno Chelseaju. Nakon sinoćnjeg sporazumnog raskida ugovora s Turskom počela su nagađanja oko povratka u londonski klub u kojem ga Roman Abramovič uvijek čeka raširenih ruku.

- Nisam se još odlučio što ću raditi u budućnosti. Uzet ću vremena pa ću vidjeti kako dalje, ali proveo sam lijepe dane u Engleskoj - rekao je Hiddink za engleski Telegraph i dodao:

- Bilo je mi lijepo u Chelseaju, ma sjajno, ali to ne znači da sam spreman priključiti se odmah sutra. Nisam spreman za mirovinu. Želio bih raditi s momčadi na dnevnoj bazi, ali mogao bih se povući u sjenu, daleko od kamera. Nadam se da bih postao savjetnik.

Hiddink i službeno nije izbornik Turske

Nizozemski stručnjak Guus Hiddink više nije turski izbornik, potvrdio je i službeno u srijedu Turski nogometni savez (TFF).

''Nakon sastanka Izvršnog odbora Turskog nogometnog saveza i izbornika Guusa Hiddinka, odlučeno je da razvrgnemo ugovor s nizozemskim trenerom. Zahvaljujemo gospodinu Hiddinku na obavljenom poslu i želimo mu sve najbolje u budućoj karijeri. Novosti vezane uz novog izbornika i stručni stožer objavit ćemo u sljedećim danima'', stoji u priopćenju TFF-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...