Obavijesti

Sport

Komentari 12

'Dragi prijatelji Kinezi, najlakše je riješiti Dinamo i Hajduk...'

'Dragi prijatelji Kinezi, najlakše je riješiti Dinamo i Hajduk...'
2

Da sad ne otvaramo temu koji je od dva kluba Titu, koji je u Kini i dalje veeeelika faca, draži. Da bi se kužilo što je Kina, sjetimo se Minga. Navijači biraju prvu petorku na NBA All Staru...

VIDEO

Očekivanja da će Kinezi riješiti pojedinačni problem, masu problema ili maltene sve probleme podsjećaju me na predratno samotješenje nacije da će američki nosač aviona uploviti u Jadran i obraniti Hrvatsku. 

Gledajući i slušajući tko se sve nada da će ga Kinezi spasiti podsjećam da je Kina dosta mirno odgledala muke svojih radnika. Dosta ih se ubilo jer nisu mogli izdržati psihofizičke napore, recimo u proizvodnji da sad ne pišem kojeg telefona. 

Zbog problema s ekranom probude ih usred noći te na keksu i čaju odrade cijelu smjenu. Da regulator koji je to dopustio postane vlasnik Uljanika? OK, mogu zamisliti scenarij u kojem bi prema Hrvatima bio mekši nego prema svojim ljudima, ali ne bih se u to kladio.
No, u bujanju želje za suradnjom s Kinezima čudi me kako se ne spominju Dinamo ili Hajduk. Kumrovec je jasan. Ali upravo po načelu Kumrovca – traži se netko tko bi sredio kompleks, a ima publiku, ima kupce, turiste koje će sam dovoditi – moglo bi se napraviti posao s Dinamom i/li Hajdukom. 

Da sad ne otvaramo temu koji je od dva kluba Titu, koji je u Kini i dalje veeeelika faca, draži. Da bi se kužilo što je Kina, sjetimo se Minga. Navijači biraju prvu petorku na NBA All Staru. Kad je Ming došao u NBA, već je dovoljno Kineza imalo internet da naprosto preglasaju sve Amerikance. A pravila su pravila. 

To je moguće u suradnji s Kinom, kupci žele Minga, eto ga u prvoj petorci. Ujedno, bio je to podsjetnik cijelom svijetu da Kina, čije su devizne rezerve krajem sedamdesetih bile doslovce nekoliko milijardi dolara, napreduje ka broju 1 svjetske rang liste svega - devizne rezerve sad su reda veličine tisuću milijardi dolara.

Sjetimo li se dolaska Kazuyoshija Miure u Dinamo i prodaje televizijskih prava japanskim televizijama, natezanja hoće li igrati makar minutu, jer je onda cijena veća, naprosto mi ne ide u glavu kako u pompi gostovanja kineske delegacije nitko nije značajnije izvukao Ćiru i mogućnost suradnje Dinama, Hajduka ili bilo koga tko nije stadion u Rijeci s Kinezima. Teško da se Ćiro zasitio medija. A Dinamo i Hajduk je lakše riješiti od gomile problema na kojima se tuku politički bodovi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja