Obavijesti

Sport

Komentari 0

Dragičević osvojila broncu u Zagrebu: Cijelo vrijeme sam čula podršku navijača...

Dragičević osvojila broncu u Zagrebu: Cijelo vrijeme sam čula podršku navijača...

Braća Patrik i Anton Lončarić pobjedom u svojoj skupini repesaža plasirali su se u nedjeljni A finale dvojaca bez kormilara. Jarunsku dionicu odradili su s vremenom 6:37.85

VIDEO

Hrvatska veslačica, 27-godišnja Dora Dragičević osvojila je brončanu medalju u disciplini lakih samica na regati Svjetskog kupa koja se održava na zagrebačkom Jarunu. 

Uz glasnu podršku domaćih navijača, Dragičević je prošla kroz cilj s vremenom 8:03.14 minuta. Njoj je ovo je bio u prvi u nastup u nekom A finalu, a bronca najveći uspjeh karijere. Zlato je pripalo Čehinji Kristyni Neuhortovoj, a srebro Nizozemki Tosci Kettler.

- Osvojila sam svoju prvu veliku medalju, treća sam tu na Svjetskom kupu u Zagrebu. Ovo mi je najveći uspjeh dosad. Bio je poseban zato što je bio tu doma, na domaćem terenu. Cijelo vrijeme sam čula podršku navijača. Za mene je ovo bio jedan poseban događaj i baš sam sretna - rekla je Dragičević.

Zagreb: Svjetski veslački kup, laki skif za žene, final A

Braća Patrik i Anton Lončarić pobjedom u svojoj skupini repesaža plasirali su se u nedjeljni A finale dvojaca bez kormilara. Jarunsku dionicu odradili su s vremenom 6:37.85 čime su za gotovo 10 sekundi bili brži od nastupa u kvalifikacijama u petak. Uz braću Lončarić, finale izborila je i posada Austrije.

- Na ovo sve što smo danas pokazali možemo još dodati i finiš utrke. Analizirat ćemo video i popraviti još neke detalje za sutra. Bila je ovo jedna dobra trka koja nas je dovela do finala - kazao je Patrik Lončarić, a Anton se nadovezao:

- Idemo u finale s očekivanjima da pokažemo najbolju trku. Puno nam je značio domaći teren posljednji put kada smo bili ovdje i došli do brončane medalje. Nadam se da će biti puni Jarun kao što je i zadnji put bio, da će biti puno ljudi, da će biti navijanje kroz cijelu stazu i mislim da će nas to još dodatno gurati.

Zagreb: Svjetski veslački kup, dvojac bez kormilara, repasaž

Finale muških dvojaca je na rasporedu u nedjelju u 10.47 sati.

Najbolji hrvatski samac Damir Martin ostao je bez A finala nakon što je svoju polufinalnu skupinu završio na šestom mjestu s vremenom 7:43.96. Kvalifikacije, a potom i četvrtfinale u petak bile su preveliki zalogaj Martinu koji se nakon ozljede vraća natjecanjima, pa će se on u nedjelju boriti za plasman od sedmog do 12. mjesta u B finalu u nedjelju.

- Od prvog zaveslaja kao da me netko držao pod vodom i nije dao da čamac isplovi. Niti ritma, niti brzine, niti dinamike zaveslaja, utrku sam izgubio već u prvih 300 metara. Jednostavno nije sjelo od početka, na zagrijavanju je već bilo teško. Sigurno me koštao umor od jučer, ali dobro. Znamo na čemu moramo raditi. Sutra ću probati ispraviti što mogu u B finalu kako bi dobili neki stvarni pokazatelj forme - prokomentirao je Martin svoj subotnji nastup.

B finale na rasporedu je sutra u 9:48.

David Šain je u C finalu bio treći, odnosno 15. ukupno, dok je Boris Cesarec zauzeo treće mjesto u D finalu, ukupno 21. 

Vito Prižmić i Nino Varat su u svojoj skupini repesaža lakih dvojaca na pariće bili posljednji peti te će u nedjelju veslati u B finalu.

U nedjelju će uz braću Lončarić u A finalima nastupiti još tri hrvatske posade, sestre Ivana i Josipa Jurković u dvojcu bez kormilara od 10.35 sati, braća Valent i Martin Sinković u dvojcu na pariće od 11.19 sati te četverac na pariće u sastavu Karlo Borković, Davor Poljančić, Roko Bošković i Fran Suk od 12.55 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige