Obavijesti

Sport

Komentari 12

Zaštitili se od korone na godinu dana! Dragovoljac je prvi u nas

Zaštitili se od korone na godinu dana! Dragovoljac je prvi u nas
7

Sve površine tretiramo posebnom formulom na bazi vode, koja u sebi ima titanijev dioksid. Nanočestice padaju na površinu, treba pričekati 24 sata da se to primi i mirni ste godinu dana, kažu nam iz firme Protect-TIO2

VIDEO

Hrvatski Dragovoljac ovih je dana ponovno 'in'. Rasturaju u 2. HNL, suvereno drže prvo mjesto ljestvice, ne skrivaju ambicije, a sad su postali i prvi klub u Hrvatskoj koji je potpuno dezinficirao sve klupske prostorije i svlačionice.

Ma ne samo dezinficirao, zaštitio se Dragovoljac najmanje godinu dana.

- Tako je, naša nanotehnologija, koja koristi svojstva titanijevog dioksida TiO2 za samočišćenje zraka i svih površina od zagađenja, jamči zaštitu koja traje najmanje godinu dana. Sva mjesta koja obradimo označimo posebnom naljepnicom, nekom vrstom certifikata - priča nam Edo Štefanac (25), predstavnik firme Protect-TIO2.

Nije bilo lako dopremiti takvu tehnologiju u Hrvatsku.

- Opremu i spomenuto sredstvo za čišćenje i zaštitu dopremili smo iz Japana. 'Ganjamo' ih od trećeg mjeseca i sad je konačno tu. Imam već neko vrijeme servis za čišćenje, ali za ovu tehnologiju svi smo morali proći i obuku. Sad ćemo obraditi sve frekventne prostorije u klubu, pogotovo svlačionice. Na taj će način Dragovoljac zaštiti svoje, ali i igrače drugih klubova. Nadamo se da će se i ostali voditi primjerom Dragovoljca, da će ovo postati standard - kazao je Štefanac pa pojasnio postupak:

- Prvo sa sredstvom za čišćenjem pređemo površine. Potom pričekamo nekoliko minuta i onda nanosimo tekuću formulu na bazi vode koja u sebi sadrži titanijev dioksid. Štiti od plijesni, gljivica, virusa. Ma čak i protiv neugodnih mirisa, koji su često prisutni u svlačionici nakon treninga ili utakmice. Podloga ne ostaje mokra jer su čestice presitne, raspršujemo ih posebnim 'pištoljem'. Možemo obraditi čak i monitore, tipkovnice..., bez straha da će se oštetiti.

Dragovoljac će ovako uštedjeti i na čišćenju.

- Evo, svlačionicu smo riješili kroz 15-20 minuta. Nanosloj ima efekt samočišćenja, pa obrađene površine ne podliježu prljanju, oštećenju i onečišćenju kao prije nanošenja sve to utječe na smanjenje vremenskog perioda čišćenja tretiranih površina. Uštedjet će klub na čišćenju - kažu.

Jasno, titanijev dioksid nije štetan za ljude.

- Ma kakvi, pa možete ga pronaći i u pasti za zube. Evo, baš danas idemo obraditi jednu stomatološku ordinaciju, sredstvo ćemo nanijeti i na stomatološke instrumente, sve je u potpunosti sigurno za ljude.

- Ne želimo ništa prepustiti slučaju. Prvi smo na ljestvici, moramo pokušati prevenirati ove probleme s korona virusom. Bilo bi šteta da sjajni sportski rezultati padnu u vodu. Nadamo se da će i drugi klubovi u Hrvatskoj slijediti naš primjer - kazao nam je Marinko Perić, predsjednik Hrvatskog Dragovoljca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače