Sport

Komentari 42

Drama! Fizioterapeut Hajduka oživljavao vaterpolista Jadrana

Drama! Fizioterapeut Hajduka oživljavao vaterpolista Jadrana

Nakon turnira 'Četiri kafića' u Splitu bivšem trofejnom vaterpolistu Jadrana Mariju Budimiru je pozlilo. Odmah je reagirao fizioterapeut Hajduka Domenico Sisgoreo koji ga je triput oživljavao i uspio ga je spasiti

Prava drama odvijala se u srijedu na blagdan svetog Stjepana nakon malonogometnog turnira 'Četiri kafića' u Splitu. Na večeru nakon turnira navratio je bivši legendarni vaterpolist Jadrana Mario Budimir koji je također igrao na turniru.

Čim je ušao u restoran 'Duje' na Gripama, bivši kapetan najstarijeg splitskog vaterpolskog kluba Jadran, s kojim je osvojio dva europska naslova, 1991. u Trstu i 1992. u Splitu, uhvatio se za prsa i pao.

Na sreću, u restoranu je bio dugogodišnji Hajdukov fizioterapeut Domenico Sisgoreo (56), koji je oživljavao Budimira, inače supruga pjevačice Doris Dragović.

'Bilo je strašno, život mu je visio o koncu'

Triput ga je Sisgoreo vraćao u život dok nije stigla Hitna i prevezla ga u bolnicu.

- Znam dugo Doris i Marija. Pričali smo na ulazu u restoran kad se to sve dogodilo. Pitao me gdje su ostali, okrenuo se prema stepenicama i jednostavno se srušio. Odmah smo skočili, jedan čovjek mu je masirao srce, ja sam mu davao umjetno disanje. Vrlo brzo smo mu vratili puls, počeo je disati, a onda smo ga izgubili i tako triput dok nije došla Hitna pomoć, a potrajalo je sve to gotovo pola sata. Liječnik mu je dao četiri injekcije adrenalina, bio je spreman i defibrilator, ali na sreću, nije bilo potrebno.  

- Čuo sam se s Doris Dragović, doktori su Mariju ugradili dva stenta, otvorio je oči i reagirao na svjetlo, što je jako dobar znak i sve bi trebalo biti dobro  - ispričao nam je Domenico Sisgoreo.

Najčitaniji članci