Obavijesti

Sport

Komentari 1

Drama pripala Zadru, rušili Cibonu tricom uz zvuk sirene! Jusup: Puštali su nas da pucamo

Drama pripala Zadru, rušili Cibonu tricom uz zvuk sirene! Jusup: Puštali su nas da pucamo

Marko Ramljak zabio je 27 koševa uz 11 skokova, uključujući tricu za pobjedu, nakon što je Smajlagić sedam sekundi prije kraja položio za 82-82. Druga utakmica polufinalne serije je u srijedu u Zagrebu

VIDEO

Košarkaši Zadra pobijedili su pred svojim navijačima Cibonu sa 85-82 (22-20, 30-20, 14-19, 19-23) i tako poveli sa 1-0 u polufinalnoj seriji doigravanja za prvaka Hrvatske, a pobjedničku tricu je sa zvukom sirene pogodio najbolji igrač utakmice i kapetan domaće momčadi Marko Ramljak.

Pokretanje videa...

Josip Sesar novi izbornik košarkaša 03:19

Zadar je gotovo cijelu utakmicu bio u prednosti, na poluvremenu je imao 12 koševa viška (52-40), ali se Cibona nije predavala te je završnicu dvoboja učinila neizvjesnom do posljednjeg napada.

Cibona mora slaviti u Zagrebu

Imali su Zagrepčani u tome i pomoć domaćih košarkaša, jer su pri vodstvu Zadra 79-78 Karlo Žganec i Dario Drežnjak pogodili samo jedno od četiri slobodna bacanja pa su omogućili Kapusti da bacanjima na drugoj strani izjednači na 80-80, kad je do isteka vremena ostalo 13 sekundi.

Zadar: Prva utakmica polufinala doigravanja HT Premijer lige između Zadra i Cibone

Drežnjak je u drugom dolasku na crtu realizirao oba bacanja, da bi sedam sekundi prije kraja Sven Smajlagić prošao kroz zadarsku obranu i položio za 82-82.

U zadnjem zadarskom napadu Luka Božić je krenuo prema reketu, a kad mu je put zatvoren pronašao je samoga Ramljaka na trici koji je sa zvukom sirene pogodio za zasluženu, ali teško izborenu pobjedu.

Zadar: Prva utakmica polufinala doigravanja HT Premijer lige između Zadra i Cibone

- Očekivali smo da će Cibona pokušati sa zonskom obranom, otvarali su sredinu i zatvarali bokove. Bili smo spremni na to i dobro rješavali takve situacije. Tražio sam mao više unutarnje igre, da ne završavamo sve vanjskim šutem. Protivnik se dosta kocka, pušta i čeka da promašimo, ali smo mi relativno dobro pogađali, a lopte koje smo promašivali smo ponovno hvatali. Znali smo da će biti teško i da je pritisak na nama. Zahvaljujem publici koja je bila fantastična. Pametno smo odigrali zadnji napad, Luka je dobro otvorio, a Marko pogodio za pobjedu - rekao je Danijel Jusup, trener Zadra, a junak Marko Ramljak je dodao:

- Drago mi je zbog navijača, atmosfera je bila odlična, kao i utakmica. Dobar dio susreta bili smo dobri i držali smo prednost. Oni su odigrali također kvalitetno, ali nismo gubili glavu u ključnim trenucima, imali smo 13 napadačkih skokova. Ostavljali su nam puno prostora, a mi smo pogađali kada je to bilo najpotrebnije. Izvukli smo se na kraju i nadam se da ćemo ovakav pristup i nadalje zadržati.

Josip Sesar, Cibonin trener, naglasio je:

- Čestitke Zadru i Ramljaku na šutu koji je odlučio pobjednika. Znali smo što Zadrani rade, kako igraju i pokušali smo ih zaustaviti. Nismo bili dobri u prvom poluvremenu, veliki nam je problem bio napadački skok, a kada smo ga u drugom dijelu popravili i Zadrani su gubili samopouzdanje. Oni igraju na kontru, polukontru i napadački skok. Kada smo to regulirali, pametno smo odigrali zonu, vratili smo se u utakmicu te dvaput imali priliku za vodstvo. Nažalost, nismo pogodili i otišlo je na stranu domaćina. Da je ispalo drugačije, sigurno ne bi bilo nezasluženo.

Ramljak je pogodio četiri trice iz devet pokušaja i utakmicu završio sa 27 koševa, 11 skokova i pet asistencija. Žganec je ubacio 13 poena, a Drežnjak 12, ali uz šut iz igre 2/11.

Zadar: Prva utakmica polufinala doigravanja HT Premijer lige između Zadra i Cibone

Strijelce Cibone je sa 20 koševa predvodio Lovro Mazalin. Krešimir Ljubičić je ubacio 17 poena i imao osam skokova, a Borna Kapusta je postigao 14 koševa i podijelio sedam asistencija.

Druga utakmica ove polufinalne serije na rasporedu je u srijedu u Košarkaškom centru Dražen Petrović, s početkom u 19 sati. Branitelju naslova je potrebna pobjeda kako bi izborio odlučujuću, treću utakmicu u Zadru. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...