Obavijesti

Sport

Komentari 23

Babo i suigrači čuli su kad je eksplodiralo, avion je sletio samo s jednim motorom

Babo i suigrači čuli su kad je eksplodiralo, avion je sletio samo s jednim motorom

Na svu sreću, avion je uspio sletjeti. Svi su u šoku, ali su dobro, rekao je glasnogovornik Utah Jazza. Klub se nekoliko sati kasnije u Memphis zaputio s novim avionom...

NBA igrači su praktički više u avionu nego na zemlji i trebao je to biti još jedan rutinski let u nizu za košarkaše Utah Jazza. No ni slutili nisu da će prolaziti kroz pravu dramu u zraku. 

POGLEDAJTE VIDEO: Zrakoplov Utah Jazza s Bogdanovićem naletio na jato ptica

Pokretanje videa ...

 

Avion je u srijedu u popodnevnim satima po američkom vremenu odletio za Memphis gdje Utah u četvrtak čeka utakmica, no u 13.15 zrakoplov je naletio na jato ptica!

Došlo je do ogromnih oštećenja na nosu zrakoplova, oplatima, a udar s jatom ptica je bio toliko jak da je jedan motor eksplodirao.

Igrači su bili svjesni što se događa, čak su i čuli glasnu eksploziju na lijevom motoru te su vidjeli bljesak, javlja uvijek dobro upućeni NBA novinar Adrian Wojnarowski.

Izbila je panika u zraku, ali srećom pa je pilot bio priseban. Unatoč teškim oštećenjima, pilot je uspio okrenuti zrakoplov te je samo s jednim motorom sletio na aerodrom u Salt Lake Cityju. 

Bojan Bogdanović i njegovi suigrači bili su u šoku, to su dali do znanja objavama na društvenim mrežama, ali najvažnije je da su svi prošli bez ikakvih posljedica.

- Bog je dobar - napisao je košarkaš Utaha Royce O'Neal, dok je Rudy Gobert dodao: Ovaj dan je predivan.

- Na svu sreću, avion je uspio sletjeti. Svi su u šoku, ali su dobro - rekao je glasnogovornik kluba. 

Samo nekoliko sati nakon nesreće koja je mogla završiti kobno, članovi Utaha su se ukrcali u novi zrakoplov te su sretno sletjeli u Memphis. 

NBA: Philadelphia 76ers at Utah Jazz

Inače, oko 40 puta na dan zrakoplovi diljem SAD-a nalete na jata ptica, najčešće pri polijetanju i godišnja šteta na zrakoplovima zbog toga je preko 400 milijuna dolara, no samo u iznimnim slučajevima to prouzroči ovako ozbiljne probleme. Sigurno ste barem jednom pogledali film 'Čudo na rijeci Hudson' kada je kapetan US Airwaysa Chesley Sullenberger 2009. godine bio primoran sletjeti u rijeku nakon što se sudario s jatom ptica. 

Na njegovom avionu je tada došlo do kvara na oba motora, ali uspio je spustiti zrakoplov u rijeku Hudson te su svi prošli bez ozljeda. 

Bogdanović i njegovi suigrači ove sezone igraju fantastično. Najbolja su momčad lige s 35 pobjeda i 11 poraza, no iako su prošli kroz pravu dramu i vjerojatno im nije bilo svejedno opet ući u zrakoplov, nadamo se da ovaj događaj neće utjecati na njihove igre.