Obavijesti

Sport

Komentari 6

Drmić: Vidi se koliko ovo znači cijelom gradu. Imao sam težak put, a ovo mi je šlag na torti...

Drmić: Vidi se koliko ovo znači cijelom gradu. Imao sam težak put, a ovo mi je šlag na torti...

Bacali smo se na glavu, trčali i zasluženo prošli dalje, rekao je Luka Ivanušec, koji nije imao posebnih želja u ždrijebu

Josip Drmić golom i asistencijom sredio je Bodo/Glimt u završnici drugog produžetka i odveo Dinamo u grupnu fazu Lige prvaka.

- Svi su utjecali na ovaj rezultat, svi su odigrali na pravi način, bili fokusirani, odradili smo to, a poslije su igrale emocije na terenu i van njega, i cijelom gradu. Ovo puno znači - kazao je Drmić za Arenasport.

Kako su mu se činili Norvežani?

- Vidjelo se u prvoj utakmici da su stabilni, imaju igru, imaju rješenja za svaku situaciju. Dobro smo ih upoznali u prvoj utakmici, krenuli s dva gola. Poslije se zadovoljiš, a pokazalo se da je 2-0 najgori rezultat u nogometu. Dobro je da imamo širinu na klupi, ušli su pravi igrači s pravom energijom, okrenuli smo i pobijedili.

Opet će čuti himnu Lige prvaka.

- Ne sjećam se kad sam je slušao zadnji put. Baš sam bio emotivan, imao sam težak put, a sad to dođe kao šlag na torti. Stvarno se radujem zbog momčadi i obitelji što su vjerovali i mene. Mislim da sam na pravom putu - zaključio je napadač "modrih".

Slavlje Dinama nakon što su izborili  grupnu fazu Lige prvaka

Njegov kolega Mislav Oršić otvorio je utakmicu jednim od najbržih golova Dinama u Ligi prvaka.

- Netko može nazvati padom u igri, ali igrali smo jako dobro u prvom poluvremenu. Znali smo da jako dobro drže posjed, da stoperi jako dobro igraju i da ih je teško napasti ako se ne otvore. Znali smo da ćemo morati trčati bez lopte i braniti se, ali i da će doći šansa, što se dogodilo u produžetku.

Produžeci?

- Ne može se to opisati riječima. Trudili smo se cijelu utakmicu bez lopte, branili se i kad se otvori iz kontre, nema boljeg osjećaja.

Jubilej i 201. utakmica?

- Imam ugovor još četiri godine i to je to. Uživam ovdje, igrat ćemo opet Ligu prvaka. Veselim se, puno ljudi dolazi i nadam se da će uživati ovdje. Ždrijeb? Nisam još vidio tko je prošao, dobro ćemo se pripremiti za svakoga.

Slavlje Dinama nakon što su izborili  grupnu fazu Lige prvaka

Luka Ivanušec svjestan je da su nijanse odlučivale.

- Teška utakmica, baš su tehnički jako dobra ekipa, ne boje se igrati. Bilo je teško pokrivati, prepustili smo im posjed nakon prvog dijela, bacali smo se na glavu, trčali i zasluženo prošli dalje - kazao je veznjak Dinama.

- Jednostavno oni su jako dobra ekipa, uvijek traže zadnjeg veznog, ako ga ne nađu, stoper ulazi. Morali smo se povući, dogodilo se to taktički - objasnio je lošije izdanje u drugom dijelu.

Odakle dodatna snaga u produžecima?

- Morali smo defenzivno odigrati, igralo se za Ligu prvaka, tu smo izvukli snagu, drago mi je da su Drmić i Bočkaj zabili. Nagradio nas je sav trud. Veliko hvala navijačima na ovakvoj podršci, pomogli su nam kad je bilo najteže. Želje za ždrijeb? Nemam, bilo tko - zaključio je Ivanušec.

POGLEDAJTE VIDEO: PUT PREKO ATLANTIKA S IVICOM KOSTELIĆEM