Obavijesti

Sport

Komentari 62

Dudu opet onaj stari: Baš se osjećam moćno, kao nekad...

Dudu opet onaj stari: Baš se osjećam moćno, kao nekad...
1

Hrvatska je osma reprezentacija svijeta i normalno da je neuspjeh ako ne odemo u četvrtfinale. Međutim, imam ‘špurijus’ kako bismo mogli biti pravi hit, kaže Eduardo

VIDEO

Dobar je. Uh, baš je dobar, rekao je Slaven Bilić čvrsto stisnuvši Eduarda u zagrljaj. Svjestan je i izbornik da je Dudu opet onaj stari.

- Znate što? Stvarno se osjećam moćno, kao nekad - prve su Eduardove riječi, iako je protiv Estonije odigrao jednako minuta koliko i cijelog ovog proljeća.

Petama, driblinzima i hitrinom podsjetio je zašto su ga hrvatski navijači često gledali kao spasitelja. I zašto je s 22 gola drugi nabolji strijelac u povijesti reprezentacije. Iza Šukera.

- Peta? Ha, ovisi kako primiš loptu. Prvi dodir je najvažniji, a nekako sam imao osjećaj da će peta proći - opisao je Dudu minijaturu kod drugoga gola.

Kao i Bilić, ispadanje u skupini smatra neuspjehom.

- Gledajte, ako sve utakmice izgubimo tri ili četiri razlike, to je debakl. Odigramo li hrabro, da možemo jedni drugima, ali i naciji pogledati u oči, čak ni poraz nije neuspjeh. Ali Hrvatska je osma reprezentacija svijeta i normalno da je neuspjeh ako ne odemo u četvrtfinale. Međutim, imam ‘špurijus’ kako bi ova Hrvatska mogla biti hit Eura. Neka se smije tko hoće, ali tako mislim - rekao je Eduardo.

Osim u Hrvatskoj, euforija uoči Eura zavladala je i u njegovu rodnom Brazilu. Stalno ga zovu, svi traže hrvatske dresove.

- Brazilci će navijati za nas. Odjeveni u hrvatske dresove bit će nam potpora. Dobro, možda će ih dio navijati za Portugal, možda jedan ili dvojica za Njemačku zbog Cacaua, ali većina će biti uz nas. Ipak smo mi europski Brazil - nasmijao se raspoloženi Eduardo.

Gledao je dramatični finale Lige prvaka i iznenadilo ga je što je većina Bayernovih igrača odbila pucati penale u raspucavanju.

- Ne razumijem to. Plaćeni su da pucaju, bez obzira promašili ili ne. Meni se to ne može dogoditi, čak i da je finale Eura. Obožavam pucati penale. Zapravo, kad bolje razmislim, u cijeloj karijeri promašio sam samo jedan, u Ligi prvaka protiv Rome - prisjetio se Dudu.

Muke po Biliću

Eduardova sjajna partija protiv Estonije donijela je nove “muke” izborniku Biliću. Nikica Jelavić bi trebao biti nedodirljiv, a u borbi za mjesto njegova partnera u napadu sva tri kandidata imaju jake argumente. Olić, Mandžo, Dudu... A igrati može samo jedan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju