Obavijesti

Sport

Komentari 2

Dunga krivi Portugalce za grubost, Queiroz Brazilce

Dunga krivi Portugalce za grubost,  Queiroz Brazilce
1

Mi smo se već prije ove utakmice kvalificirali u osminu finala, tako da ne znam zašto je utakmica bila nervozna, pitao se brazilski izbornik Dunga

VIDEO

U prvih 45 minuta dvoboja trećeg kola skupine G Svjetskoga nogometnog prvenstva u Južnoj Africi između Portugala i Brazila u Durbanu (0-0), meksički je sudac Benito Archundia pokazao sedam žutih kartona.
- Mi smo se već prije ove utakmice kvalificirali u osminu finala, tako da ne znam zašto je utakmica bila nervozna. Zbog nas sigurno nije. Pitajte to portugalskog izbornika Queiroza. Morate pogledati samo broj odnosa kartona (4-3 za Portugal, op. a.) i bit će vam jasno tko je bio grublji - izjavio je izbornik Brazila Carlos Dunga dodavši:
- Mi uvijek želimo pobijediti. Nismo sretni ovim rezultatom. Pokušavali smo napadati do samog kraja. Portugalci su se branili. Kad momčadi, ma kakve one bile, igraju protiv Brazila, strategija je uvijek obrana. To je normalno - rekao je Dunga.
Carlos Queiroz otklonio je Dungine optužbe za grubu igru svojih igrača kao neosnovanu, a nije se složio niti s novinarima:
- Pitanje o grubosti morate postaviti Brazilcima. Mislim da je ovo bio fantastičan spektakl, prava nogometna gozba. Brazil je igrao vrlo jako u prvih nekoliko minuta. Nakon te početne faze dominacije, mi smo polako počeli kontrolirati utakmicu, napadati s posjedom lopte u nogama. Napadali smo, branili se, pa opet obrnuto. Bila je to velika nogometna utakmica koju su nogometaši obiju momčadi odigrali odlično.
Također, u brazilskom je taboru na kritiku naišla FIFA-ina odluka da trofej namijenjen igraču utakmice dodijeli Cristianu Ronaldu.
- Svaka čast i FIFA-i i Ronaldu, no u toj odluci nema pravde - rekao je Brazilac Lucio, koji osjeća da je sam zaslužio nagradu.
S njim se služio i trener mu Dunga:
- Kao brazilski izbornik dao bih taj trofej Luciju jer je dobio svaki duel s portugalskim nogometašima. Presjekao je loptu u svakom pokušaju. Očito je prema kriterijima ljudi u FIFA-i Ronaldo pokazao više. Po meni nije pokazao ništa, osim vrhunskih tehničkih sposobnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-0: Pravi HNL raritet u Varaždinu, 15 udaraca u prvih 45 minuta!
MODRI U SUSJEDSTVU

UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-0: Pravi HNL raritet u Varaždinu, 15 udaraca u prvih 45 minuta!

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a prije 10 dana "modri" su teškom mukom slavili na Maksimiru. Sada imaju novu priliku prenoćiti na prvome mjestu uoči derbija s Rijekom
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem