Obavijesti

Sport

Komentari 29

Dva nova stadiona u Bjelovaru: Platili ih 'tek' 30 milijuna kuna

Dva nova stadiona u Bjelovaru: Platili ih 'tek' 30 milijuna kuna
4

Dok neki prvoligaški klubovi godinama ne mogu izgraditi stadion, dva su bjelovarska drugoligaša napravila veliki korak unaprjeđenju uvjeta i uskoro će imati dva lijepa zdanja

VIDEO

U zadnjih godinu-dvije u bjelovarsku nogometnu infrastrukturu uloženo je više novca nego u proteklih nekoliko desetljeća. U završnoj fazi je izgradnja novog stadiona NK Bjelovara i rekonstrukcija stadiona NK Mladost iz prigradskog naselja Ždralovi. Tako će Bjelovar iskočiti kao grad koji će se moći pohvaliti nogometnim uvjetima na kojima će im zavidjeti i oni iz višeg ranga natjecanja.

Pokretanje videa...

Ždralovi - Bjelovar stadioni VIDEO

Posebice na prostoru Gradskog stadiona gdje se ružno pače pretvara u ljepoticu. Gradski stadion je izmješten izvan postojećih terena. Trenutno se postavlja podloga na koju će ići prirodna trava.

- Natkrivena tribina će imati 1080 sjedećih mjesta, Vip prostoriju, kafić i naravno sve potrebne sadržaje s četiri svlačionice propisanih dimenzija, sobe za delegate, suce, trenere, prostor za fizioterapeuta, soba za doping kontrolu, sanitarne čvorove… Sadržaji koji zadovoljavaju sve kriterije za drugi rang natjecanja. Grad je u taj reprezentativni objekt uložio oko 22 milijuna kuna - pojasnio nam je predsjednik gradskog kluba osnovanog 1908 godine, Marko Ćurić.

U Bjelovaru se grade dva nogometna stadiona

Svečano otvorenje je zakazano za 20. kolovoza kad stiže mlada reprezentacija (U20) koju vodi Ognjen Vukojević. Do tada bi trebalo biti uređeno i novo parkiralište.

- Što se tiče stadiona u Ždralovima, tamo se išlo na manji zahvat gdje je uz postojeći teren rekonstruirana (nadograđena) natkrivena tribinama koju će imati 900 sjedećih mjesta. I u Ždralovima podno nove tribine izgrađeni su svi sadržaji poput onog u Bjelovaru. Time da se iza tribine uz parkiralište nalazi kafić, koji je godinama u funkciji i koji je dat u najam – kaže nam direktor NK Mladosti Vjekoslav Čalušić.

- Do sada je utrošeno oko 5,5 milijuna kuna bez PDV-a i to najvećim djelom sponzorskim novcem. Kako se radi o gradskoj imovini tu je gradonačelnik Dario Hrebak do sada „uskočio“ s 1,5 milijuna i najavio je dodatnih milijun kuna - zaključio je Čalušić.

U Bjelovaru se grade dva nogometna stadiona

Grad Bjelovar je jedini grad u Hrvatskoj koji ima dva drugoligaša i dva nova stadiona. U ponedjeljak su se podno starih drvenih tribina na prvoj prozivci pojavili svi na koje računa NK Bjelovar. Da se misli ozbiljno pokazuje i dolazak gradonačelnika Darija Hrebaka i kompletne uprave NK Bjelovara na čelu s predsjednikom Markom Ćurićem i trenerom Lukom Bilobrkom. Iako još traje prijelazni rok, klub je napustilo 8 igrača, došlo je 10 novih imena.

Uprava još traži neka pojačanja, jer će sezona biti duga i zahtjevna. Uglavnom se traže mlađi igrači do 22 godine, jer u prvenstvenim utakmicama moraju započeti najmanje trojica mlađih, koje mogu samo zamijeniti ista godišta. Taj problem je tim značajniji jer ni Bjelovar, a ni klub s „Brda“ nemaju tako veliki roster mladih igrača, pa je stoga najveća jagma za njima. 

U Bjelovaru se grade dva nogometna stadiona

- Trenutno raspolažemo s 26 igrača među kojima ima dosta mladih, ali i provjerenih igrača. Naglasak je na mladoj i potentnoj ekipi, jer ovaj rang natjecanja je idealan za njihov razvoj. Prijelazni rok još nije gotov i očekujemo još par igrača, jer smo ušli u vrlo ozbiljnu ligu i moramo se odgovorno ponašati. Cilj nam je da naša momčad bude energična, potentna i da u svakom nastupu ostavimo dojam kod protivnika i publike. Trudit ćemo se da u svakom susretu damo sve od sebe - kazao je trener Luka Bilobrk, dodajući kako je prošla sezona bila prekretnica u kojoj je izboren viši rang natjecanja te da je to početak vraćanja NK Bjelovara tamo gdje je nekada bio. 

Nekoliko kilometara dalje na terenu u Ždralovima pod vodstvom trenera Danijela Lovrića i njegovih pomoćnika iza momčadi Mladosti je i jedna odigrana prijateljska utakmica. Gostovali su igrači Slaven Belupa s kojima je klub iz Ždralova potpisao sporazum o suradnji. Tako da će igrači koji nisu u prvom planu da obuku dres 'farmaceuta' biti na dvojnoj registraciji. Oni će trenirati u Koprivnici i dolaziti na jedan trening u Ždralove. 

U Bjelovaru se grade dva nogometna stadiona

- Otišlo je 10 igrača i isto toliko ih je došlo. Lista odlazaka je zaključena, a još ćemo dovesti par igrača, kako bi na raspolaganju imali 22 igrača i tri golmana. Dvije godine za redom smo zapeli na zadnjoj stepenici koja je vodila u 2. rang natjecanja, ali je to iza nas i okrećemo novu stranicu. Ova liga je za sve nas nepoznanica, osim susjedne momčadi NK Bjelovara. Nemamo nikakav imperativ. Želimo biti pri vrhu i stabilizirati se u tom rangu. Veći fokus ćemo dati juniorskoj ekipi koja je izborila prvoligaški rang. To je naša budućnost, jer želimo da oni ostanu u najvišem juniorskom natjecanju. Zasigurno će neki od njih u dogledno vrijeme biti nositelji igre u Mladosti – zaključio je Danijel Lovrić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja