Obavijesti

Sport

Komentari 54

'Dvije sezone uzastopno u LP ne znače nužno zdravi klub'

Dinamova loša izdanja u Ligi prvaka, ali i prazan Maksimir još uvijek su tema europskih medija. Ovog puta ne baš biranim riječima o njima piše Eurosport

VIDEO

'Dinamo se nije promijenio', naslov je teksta koji je kroničar Eurosporta za Balkan Loïc Trégoures posvetio hrvatskom prvaku i u kojem se osvrće na njihovo razdoblje od katastrofe protiv Lyona (1-7) do poraza od PSG-a (0-2).

- Zdravko Mamić, koji vuče konce u klubu i hrvatskom nogometu, nakon prolaska u Ligu prvaka pobjedom protiv Maribora, obećao je u novoj sezoni najbolji Dinamo ikad. Međutim, ambiciozno pojačavanje kao prošle sezone (stigli Šimunić, Pokrivač, Leko i Vida) nije bilo cilj, jer stigao je samo Duje Čop, dok je Milan Badelj, najbolji igrač momčadi otišao u HSV - piše u uvodu Trégoures, te pomalo vrijeđajući piše o igračima koji su još uvijek tu, a  bili su na terenu i protiv Lyona.

- Tu je golman Kelava, njegovi impresivni mačji refleksi i vraški točna dodavanja. Domagoj Vida poznat po svojoj plavoj kosi i kazni od 100.000 eura za pivo, ali i namigivanju protivničkim igračima. Sammir je novi hrvatski reprezentativac  za kojeg ni ne znamo nakon sedam sezona s Dinamom.

Ipak, Trégoures je našao i nešto pozitivno u Dinamu.

- Nemojte biti nepravedni, postoje dobri igrači u ovoj momčadi, kao što su Šime Vrsaljko, Fatos Beqiraj i Mateo Kovačić. Uz njih tu je nova atrakcija, Alen Halilović, koji je postao najmlađi strijelac u povijesti hrvatske lige. Ne čudi stoga što je dobio poziv BiH, reprezentacije čiji je dres njegov otac nosio 30 puta.

Na kraju se Francuz osvrnuo i na prazne tribine maksimirskog stadiona.

- Osim bodova, Dinamo jako želi i navijače. Nitko u Francuskoj nije napomenuo da je na utakmici Dinama i Porta bilo samo 4500 gledatelja na stadionu koji može primiti 30.000 ljudi. Dakle, nevjerojatno je da veliki francuski sportski dnevnici neobjašnjivo procjenjuju da je na tribinama 19.000 ljudi. Bila je to iluzija kakvu ne daju ni krupni televizijski kadrovi.

- Postoje mnogi razlozi za ovo, hladno vrijeme, očekivani poraz momčadi, visoke cijene karata, nepovjerenje navijača zbog korupcije te nepotizam. Čak su i igrači morali nuditi novac kako bi privukli ljude na stadion. Sve to navodi na zaključak da je pogrešno vjerovati da je drugo uzastopno sudjelovanje u Ligi prvaka znak zdravog kluba - zaključio je Trégoures.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"