Obavijesti

Sport

Komentari 12

Dvojac za spektakl: S Igorom i Zoranom dolaze nam i golovi...

Dvojac za spektakl: S Igorom i Zoranom dolaze nam i golovi...
5

Zoran Mamić i Igor Tudor prvi put susreli su se kao igrači 1996. Hajduk je slavio 3-2 u spektaklu u kojem su zabijali Čeko i Mladinić. U nedjelju je derbi opet bio sjajan

VIDEO

Zoran Mamić nije uspio Igora Tudora pobijediti u jedinom njihovu međusobnom okršaju u igračkim danima. U nedjelju je pokazao da ne može ni kao trener. Novi pokušaj imat će sutra.

U jednom od najboljih derbija u Hrvatskoj, u travnju 1996., kad su eurogolove zabili Srđan Mladinić i Niko Čeko, a Hajduk slavio 3-2, Tudor je igrao za “bile” a Mamić za “modre”. Bio je to derbi za pamćenje. Sedamnaest godina poslije njih dvojica su treneri, a derbi je opet bio - briljantan!

- Jest, ali nezadovoljan sam rezultatom. Primamo golove u posljednjim sekundama i zbog toga ću odustati od trenerske karijere. Više je nego očito da mi ne ide - rekao je utučeni Zoran Mamić.

Brat Zdravko trenere u Hrvatskoj okarakterizirao je kao neznalice i klupu prepustio bratu. U HNL-u je Zoran vodio šest utakmica i nema niti jedan poraz. Pet pobjeda i remi. No onu, za Dinamove navijače najvažniju, protiv Hajduka, Zoran nije uspio dobiti. Iako je Zdravko naredio da se Hajduk mora pregaziti kao plitak potok, brat nije to učinio. 

Hajduk je pokazao, kao što kaže Jozinović, da je “dublji potok”. U Europi je Dinamo s njim na klupi odigrao neke od najboljih utakmica u bližoj povijesti. Austria u Beču, PSV doma i Černomorec u Odesi. Na njegovu žalost, epilog tih utakmica nije bio sretan. I svaki put su završili u suzama.

Kad prođe 90., stižu ‘bile minute’

I dok “modri” kukaju proklinjući sudačku nadoknadu, “bilima” je ona zona spasa, minute u kojima su se spasili tri puta u ovih mjesec dana.

- Ne bih rekao da je to nekakva taktika, akcija ili nešto treće. Za mene je to isključivo stvar sreće, ništa drugo. Imali smo sreće - objašnjava Tudor.

Ako se u Engleskoj zbog golova Manchester Uniteda u zadnjim minutama sudačka nadoknada zove “Fergie time”, onda bi u Hrvatskoj posljednje sekunde trebale nositi naziv trenera Hajduka, “Tudorovo vrijeme”.

- Tim golom spasili smo prvenstvo. Barem dijelom, Dinamo se nije odlijepio - rekao je Tudor.

Hajduk u zadnjim minutama zabija, a Dinamo uporno prima...

Zbog Bencuna Tudor na tribini U Kranjčevićevoj je Dragovoljac vodio kad je ušao Bencun. Izjednačio je pa u 92. minuti zabio za pobjedu. Tudor je to slavio s navijačima.

U Koprivnici je spašavao Bašić Belupo je vodio 3-1, Sušić smanjio, a gol odluke pao je duboko u sudačkoj nadoknadi. Mladi Josip Bašić zabio je prvi gol za Hajduk i spasio veliki bod.

Maglica je ušao i spasio prvenstvo Napadač koji je tri mjeseca bio bez gola pogodio je kad je trebalo. Da je Dinamo dobio, prvenstvo bi vrlo vjerojatno već sad bilo riješeno...

Dinamo u zadnjim minutama - prima Černomorec pa tri dana poslije Hajduk i već se u Dinamu pitaju što nije u redu. Doda li se tome još pad protiv Austrije u samoj završnici...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu u sastavu Hajduka zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu. Domagoj Drožđek zabio je u 67. minuti. Prvi gledatelji Poljud su počeli napuštati u 80.