Obavijesti

Sport

Komentari 2

Dvojica ukrajinskih boksača u ratu su poginula, U23 selekcija busom krenula na EP u Poreč

Dvojica ukrajinskih boksača u ratu su poginula, U23 selekcija busom krenula na EP u Poreč
4

Dio njih i nakon EP-a ostat će u Hrvatskoj, zbrinut ćemo ih u Zagrebu i u Dalmaciji. Svi pomažemo koliko možemo, neke smo obitelji već zbrinuli, kad vide ukrajinske tablice, i na trajekt ih puštaju besplatno..., priča Marović

VIDEO

Ruski i bjeloruski su, prema naputku Europskog boksačkog saveza, izbačeni, a ukrajinski boksači i boksačice nastupit će na Europskom prvenstvu za seniore i seniorke do 22 godine, koje se u Poreču održava od 11. do 24. ožujka.

- Ukrajinci su boksačka velesila, a i u Poreču će biti glavni favoriti. Prijavili su borce u svim kategorijama: u 13 muških i 12 ženskih! Uz rezerve, trenere, medicinsko osoblje i dužnosnike, dolazi nam 36 članova ukrajinske delegacije! Dobrodošli u Hrvatsku! - pohvalio se Hrvatski boksački savez.

Pokretanje videa...

Boksačica Sara Kos: 'Suprug je imao rak, ali od mene je napravio prvakinju' | MOJA PRIČA 15:22

Među prijavljenima su brojni nositelji medalja s europskih i svjetskih prvenstava, a ističe se ime Jurija Zaharijeva u kategoriji do 71 kg. Tek mu je 19 godina, a senzacionalno je postao najmlađi svjetski prvak u listopadu na SP-u u Beogradu, pobijedivši u finalu Rusa Vadima Musajeva.

Zaharijev je postao i najmlađi svjetski prvak u povijesti ukrajinskog boksa, a s trona je skinuo Vasilija Lomačenka, koji je titulu osvojio 2009. godine sa 21 godinom.

REUTERS 07-08-2021 08:45 #1

Sada Lomačenko ima 34 godine, trostruki je svjetski prvak i dvostruki olimpijski pobjednik, danas drži titule u profesionalnom boksu, ali se čim je krenula ruska invazija na njegovu domovinu vratio u Ukrajinu i stavio na raspolaganje ukrajinskim oružanim snagama. Poput teškaškog profesionalnog prvaka (WBO, WBA, IBO i IBF) Oleksandra Usika, slavne braće Kličko, potpredsjednika Ukrajinskog boksačkog saveza Andrija Striharskija...

Na žalost, samo u zadnja dva dana dvojica su članova ukrajinske boksačke obitelji poginula u ratu: trener Jurij Kaun i mladi boksač Jegor Lobanov.

REUTERS 05-08-2021 01:41 #1

- Kad su počeli ruski napadi, seniorska je reprezentacija bila na turniru u Bugarskoj. Odande su otišli u Njemačku, ali ne znamo kako će boksači koji su još u Ukrajini izaći iz države s obzirom na opću mobilizaciju - pričao nam je prije desetak dana tajnik HBS-a Marko Marović.

Kakva je danas situacija, kako će Ukrajinci u tolikom broju doći u Poreč?

Ruski i bjeloruski sportaši ipak ne smiju dolaziti u Hrvatsku
Ruski i bjeloruski sportaši ipak ne smiju dolaziti u Hrvatsku

- Dio reprezentacije je u Njemačkoj i doći će zajedno s Nijemcima, a drugi dio krenuo je u četvrtak busom iz Ukrajine.

Pa kako će doći do Poreča do petka i početka EP-a?!

Zagreb: Konferencija za medije povodom odlaska boksača na Svjetsko prvenstvo u Beograd

- Petak je samo prvi dan dolaska sudionika, borbe počinju u nedjelju - odgovara Marović, ali dodaje:

- Moramo im omogućiti prolaz granice jer neki od njih nemaju međunarodne putovnice. Putuju preko Poljske, koja nam je potvrdila da im neće praviti problem.

Dobro, a kako su napustili domovinu u kojoj je opća mobilizacija?

Derbi će s prepunih tribina na Poljudu gledati mladi Ukrajinci
Derbi će s prepunih tribina na Poljudu gledati mladi Ukrajinci

- Dobili su posebno dopuštenje, vjerojatno da kao vrhunski sportaši promiču državu, slično kao što je bilo kod nas u Domovinskom ratu.

HBS je od prvog dana ruske agresije ponudio pomoć ukrajinskim boksačima, a dva saveza imaju odličan odnos, čak i ugovor o suradnji. Znači li to da ćemo zbrinuti neke od njihovih boraca i nakon EP-a?

- Da, dio njih ostat će u Zagrebu, dio negdje u Dalmaciji, još dogovaramo - potvrdio je Marović i dodao:

REUTERS 30-07-2021 05:38 #1

- Svatko od nas pomaže koliko god može, tako sam i ja ugostio dvije obitelji u svojoj vikendici na Hvaru. Došli su mi žena, majka i dvije djece od jednog trenera iz Harkiva i jedan boksački djelatnik sa ženom. Pokazivali su mi snimke njihove razorene, srušene kuće, grozno. A čim su na trajektu vidjeli ukrajinske registarske oznake, pustili su ih besplatno...

Na EP-u u Poreču očekuje se više od 500 sudionika iz 39 europskih zemalja, a Hrvatsku će predstavljati devet seniorskih prvaka do 22 godine u muškoj konkurenciji te tri najbolje mlade hrvatske boksačice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom