Obavijesti

Sport

Komentari 131

"U Zagrebu, ali i u Beogradu treba očekivati provokacije"

"U Zagrebu, ali i u Beogradu treba očekivati provokacije"
1

Hrvatskoj će biti teže, Srbija nije tako slaba, ima nekoliko igrača koji igraju u velikim klubovima. Bilo bi dobro za Srbiju da pobjedi u Maksimiru, rekao je Dragan Džajić

VIDEO

Legenda Crvene zvezde Dragan Džajić gostovao je u emisiji Aleksandra Stankovića Nedjeljom u 2. Govorio je o utakmici Hrvatske i Srbije, odnosima s ljudima iz Hrvatske, sadašnjim problemima u Crvenoj zvezdi, kao i o tome kako je beogradski klub doveo Prosinečkog.

O dolasku u Hrvatsku

- Dolazio sam nekoliko puta u Zagreb, imam dosta prijatelja ovdje. Zaustavljaju me ljudi, žele da se slikam sam njima, nemam nikakvih primjedbi, ništa nije bilo neprijatno. Ako je ljudima zadovoljstvo da se slikaju sa mnom, onda je i meni zadovoljstvo.

O utakmici Hrvatske i Srbije

- Utakmica će biti zanimljiva, dolazi u trenutku kad će biti u žiži interesa. Mislim da će sve proći u redu, a svakako treba očekivati provokacije s tribina, i u Beogradu i u Zagrebu.

- Hrvatskoj će biti teže, Srbija nije tako slaba, ima nekoliko igrača koji igraju u velikim klubovima. Dobro bi bilo za Srbiju da pobjedi ovdje jer bi onda izbornik Siniša Mihajlović mogao lakše raditi, a i igrači bi svakako dobili dodatno samopouzdanje.

- Ja se nadam da ću doći na utakmicu, zasad mi je u planu.

O dolasku gostujućih navijača na utakmicu

- Za ovaj trenutak je bolje da nema navijača, a u nekoj bliskoj budućnosti to bi svakako trebalo promijeniti, jer ovako nema one prave atmosfere na utakmici.

O kultu reprezentacija

- Hrvatska je 1998. bila treća na svijetu, to je svakako najveći uspjeh. Od tog momenta gradili su kult reprezentacije koji su sada napravili. Hrvatska je stabilnija, imaju dosta dobrih igrača, ali da li to dovoljno da pobjede Srbiju vidjet ćemo.

- Naša reprezentacija često luta u formiranju momčadi. Od toga koje igrače zvati, starije ili mlađe, i u tom razmišljanju nismo oformili momčad koja bi igrala dosta godina zajedno. Sad je Mihajlović okupio dosta mladih igrača i zato kako sam rekao bi bilo dobro da pobjedi u Zagrebu.

O zabrani seksa igračima

- Treba voditi normalan život na kakav su igrači navikli. Svaki igrač mora znati što može, a što ne. Ja bih odluku prepustio igračima. Ako su duge pripreme i ako dođu djevojke i supruge dobro je da ostanu dva-tri dana. To čak može biti i stimulativno.

O ligama bivše države

- Nijedna liga bivše države nije dobra. Crvena zvezda na svakoj utakmici ima 15 do 20 tisuća gledatelja. To je stimulativno za igrače. Na nama je samo da navijačima  omogućimo zadovoljstvo i dobre rezultate.

O promjeni odluke da nikad neće natrag u Zvezdu

- Prije sedam, osam godina sam rekao da više nikad ne želim u Crvenu zvezdu. Ovaj povratak je jako težak. Pantić je u pravu kad mi kaže da se ostavim toga, jer zna kakve su poteškoće. Ali upravo u toj teškoći ja vidim neki svoj izazov. Ja sam 'zvezdaš' od rođenja i zato želim ovom klubu sve najbolje.

O počecima u Crvenoj zvezdi

- Ja sam uvijek volio dobar nogomet. Sa 16 godina došao sam u Crvenu zvezdu. Kad sam došao to se za mene činilo kao nešto nemoguće. Igrao sam za pomladak i onda sam sa 17 godina ušao u prvu momčad. U sedam dana dva puta smo pobijedili Dinamo, to su možda moje najbolje utakmice za klub. Sa 20 godina sam postao kapetan momčadi, ali ja sam uvijek želio više. Kod mene je uvijek postojalo nešto što me tjeralo da se dokazujem.

O motivaciji 

- Uvijek sam nalazio motivaciju dok sam igrao nogomet. Kad mi je nestalo motivacije ja sam prestao igrati nogomet. Kad smo igrali protiv Hajduka, mene je čuvao Vedran Rožić za kojeg su svi znali da je sporiji od mene. Kada je u jednom sprintu bio brži od mene shvatio sam da je kraj. Šest mjeseci kasnije odlučio sam otići u mirovinu

O nastupima za reprezentaciju Svijeta

- Ti pozivi su mi prijali, uvijek sam bio veoma zadovoljan i ponosan. Najviše pamtim nastup u Brazilu. Bio sam najmlađi, doputovao sam zadnji. Bili su tu Jašin, Beckenbauer, velika nogometna imena. Na Maracani smo trenirali navečer i onda sam  saznao da ću igrati u prvoj momčadi. Rekli su mu da pokušam odigrati dobro, da ubacim koju loptu za gol. Tako sam i napravio. 

O Peleu

- Pelea sam upoznao kad sam igrao u Rio de Janieru. Ja sam gledao kako ga drugi promatraju, svi su ga promatrali kao čudoviste. Ja sam ga cijenio, bio je izuzetan igrač. Sjećam se bili smo jednom u Kolumbiji, bila je Crvena zvezda, Santos. Dječak je čistio cipele, Peleu je rekao da mu nije donio fotografiju koji mu je obećao. On je otišao u sobu i donio mu tu sliku.

O sjećanjima na utakmice u Hrvatskoj

- Ovdje u Zagrebu sam jednom okrenuo publiku na svoju stranu, nikad me nisu vrijeđali. Jednom sam igrao tu u Zagrebu za Jugoslaviju. Prošetao sam prije utakmice Maksimirom, igrao sam tad u Bastiji, malom klubu i čuo sam kako pitaju izbornika zašto je mene zvao. Ja sam nakon toga odigrao fenomenalno, okrenuo sam cijeli stadion u svoju korist.

- U Splitu su malo drugačijeg temperamenta. Dolje je bilo i zvižduka i vrijeđanja, ali to me je moglo samo motivirati. Nismo često pobjeđivali, bilo je dosta remija, ali volio sam igrati u Splitu. Uvijek sam bio posebno motiviran.

O današnjim navijačima

-Vrijeme je drugo danas. Nešto se moralo promijeniti. Crvena zvezda ima odlične navijače bez obzira na kritike koje dolaze na njih. Oni nam daju motiv da učinimo nešto i za njih.

O Titu

- Kad je Tito bio predsjednik, malo je bilo ljudi koji ga nisu htjeli vidjeti. Takav sam bio i ja. Tito je pozvao sportaše u 'Beli dvor'. On se pozdravio sa svima, neki su nešto pitali, ja ga nisam ništa pitao pa je onda on mene pitao. Okrenuo se prema meni i pitao me što je to sa Zvezdom, prvo padne, pa se onda opet diže. Ja sam mu diplomatski odgovorio. Danas ne znam što da vam kažem o njemu, meni je to ostalo u sjećanju.

O prilici da ode u Real

- Kad sam igrao najbolje imao sam 21 godinu. Onda niste mogli otići van s manje od 28 godina. Mogao sam emigrirati, ali to nisam htio. Privlačila me slava tada koju sam imao u Beogradu. Kad sam napunio 27 godina slomio sam nogu. Unatoč tome imao sam poziv Reala tada. Igrali smo jednu utakmicu protiv Sportinga tada, došli su predstavnici Reala u hotel i  htjeli su da budem gost da njihovoj utakmici. Mi smo sljedeći dan pobijedili Real 2-1. Nekoliko mjeseci kasnije pobijedili smo Tottenham, ja sam igrao pod injekcijama. Nisam htio nakon toga otići u Real, ali sam otišao. Nakon dva dana vratio sam se u Beograd i otišao u vojsku. Miljanić je nakon toga otišao u Real, a po mene je došao Atletico s torbom novca. Odbio sam Atletico, Miljanić mi se više nije javljao. Napunio sam 29 godina, tada se javila Bastia, Pantelić me nagovorio na ručak s njihovih čelnicima. Ja sam lupio cijenu, oni su rekli da može, ali ne na dvije godine, nego na tri godine. Dva dana kasnije oni su došli po mene u Beograd.

O primanjima

- Ja sam bio zadovoljan primanjima. Ne znam kad se pojavila stigma 'bogat kao Džajić', negdje u 70-ima. Ja sam dobro zarađivao, za dvije plaće mogao sam kupiti BMW. Od kluba sam dobio peterosobnu kuću. Teško je uspoređivati današnje plaće i ondašnje. Meni je bilo dovoljno za život. Ne žalim ništa pa tako ni to što nisam danas nogometaš.

O sebi kao tehničkom direktoru Zvezde

- Crvena zvezda bila je klub u usponu, radilo se planski, bilo smo prvaci Jugoslavije, osvajali dvostruku krunu. Došli smo do trenutka kad smo htjeli napraviti nešto u Europi. Odlučio sam da kupimo najbolje igrače s prostora bivše Jugoslavije. Oni nisu ni znali što ja radim, ali onda su me nakon toga počeli slušati. Uvijek smo za dobrog igrača našli za sitan novac, a kasnije smo puno više na njemu zaradili.

O dolasku Prosinečkog

- Kad je dolazio Prosinečki rekao sam mu da ne dolazi kad igramo utakmicu, nego da dođe u utorak. Ja nisam ni znao kad je on došao, a onda sam vidio jednog plavog momka na treningu kako igra. Odmah sam pitao tko je to. Rekao sam treneru da zakaže novi trening da ga ponovno vidim na glavnom terenu. Ponovno je oduševio, on je došao bez odštete i odmah potpisao ugovor

O Bobanu

- Cijenio sam Bobana kao igrača. On je trenirao čak sa Zvezdom, ali bilo bi previše kad bi on došao u klub. 

O Ćiri

- Ćiro je jako popularan u našem klubu. Mislim da je netko o tome razgovorao s njim, ali sve je završilo da tome. Ne znam koliko bi baš bila njegova želja da dođe u Crvenu zvezdu. Ja nikad s njim nisam razgovorao s njim

O Arkanu

- Arkan nikad nije bio vođa navijača Crvene zvezde. On je navijao, ali ja ne znam da li sam ga ikad vidio na utakmici. On je možda bio na pet utakmica Crvene zvezde. Ja sam ga poznavao, ali nikad nisam imao problema s njim. Kad je Obilić bio moćan, ja nisam dopustio da on igra utakmice na našem stadionu. On se naljutio na mene jer nisam dopustio da se igra utakmica Partizana i Obilića na našem stadionu.

O uhićenju

- Ja znam tko stoji iza mog uhićenja. Ne želim imenovat te ljude, ali oni će se prepoznati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo
VARAO ŽENU, SAD SE KAJE

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo

Ja sam lažov, varalica, pravi otrov. Dosta sam gluposti napravio, ali svi pravimo greške. Jedino zbog čega se kajem je to što sam imao odnose prije braka. Volio bih to izbrisati iz života, kaže svjetski prvak

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac
ČEKA SE BIJELI DIM S POLJUDA

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac

U Hajduku nisu još odlučili oko novog trenera, osim Bjelice koji je, čini se, vrlo ozbiljno u igri, posljednji tjedan spominjalo se i Gorana Tomića, Australca Tonyja Popovicha i još čitav niz imena
Mlada vozačica utrka poginula za volanom: 'Razdvojili smo se i Valentina se više nije javljala...'
ŠOK U SUSJEDSTVU

Mlada vozačica utrka poginula za volanom: 'Razdvojili smo se i Valentina se više nije javljala...'

Valentina Remso, influencerica koju je na Instagramu pratilo više od 19.000 ljudi, strastvena vozačica auto-utrka, poginula je u slijetanju automobila. Suputnike su iz smrskanog auta vadili vatrogasci