Obavijesti

Sport

Komentari 26

Džeko debitirao asistencijom, Man City privremeno na vrhu

Džeko debitirao asistencijom, Man City privremeno na vrhu
1

Nogometaši Manchester Cityja i Wolverhamptona odigrali su utakmicu bogatu golovima. U 4-3 pobjedi debitirao je bosanski reprezentativac Edin Džeko

VIDEO

Bosansko-hercegovački reprezentativac počeo je u prvom nastupu isplaćivati 33 milijuna eura koliko je u njega uložio Manchester City. Iako nije postigao gol u 4-3 pobjedi Cityja nad Wolverhamptonom Džeko je debitantski nastup okrunio asistencijom. 'Bosanski dijamant' sudjelovao je svih 90 minuta u pobjedi kojom su 'građani' privremeno zauzeli vrh ispred gradskog rivala Uniteda.

Domaćin je dvije trećine utakmice uvjerljivo dominirao iako su 'vukovi' prvi poveli u 11. minuti golom Milijaša iz blizine. Izjednačio je sličnim golom Kolo Toure u 39. minuti, a onda je u nastavku na scenu stupio kapetan Cityja Carlos Tevez. Argentinac je nakon odličnog solo prodora u 49. minuti poentirao za 2-1. Uslijedio je gol Yaya Tourea na dodavanje Džeke, pa još jedan Tevezov, ovoga puta glavom, u 66. minuti. Tevez je sada na 14 postignutih pogodaka u Premiershipu, čime se izjednačio po broju golova s Dimitrom Berbatovim iz Manchester Uniteda na vrhu ljestvice strijelaca.

Malo je tko pomislio da bi se, pri vodstvu Cityja 4-1, utakmica mogla još zakomplicirati. No, prvo je u 68. minuti Lescott neoprezno skrivio penal, kojeg je realizirao Doyle, a onda je u 86. minuti Zubar smanjio na 4-3. Do kraja je Wolverhampton žestoko pritiskao i tražio izjednačenje, koje se ipak nije dogodilo. Manchester City je s ovom pobjedom zasjeo na vrh ljestvice s 45 bodova, jednim više od Manchester Uniteda, ali i čak tri utakmice više.

Chelseaju druga doaća pobjeda u deset utakmica

Londončani su domaćom pobjedom nad Blackburnom navijestili izlazak iz krize. Za pobjedu najzaslužniji su Ivanović koji je u 57. minuti uspio ugurati loptu u gol te Anelka u 76. minuti. Nikola Kalinić igrao je samo prvo poluvrijeme. Zanimljivo je spomenuti da je Chelseaju ovo tek druga domaća pobjeda u posljednjih 10 utakmica te su s utakmicom više od Tottenhama skočili na četvrto mjesto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu u sastavu Hajduka zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu. Domagoj Drožđek zabio je u 67. minuti. Prvi gledatelji Poljud su počeli napuštati u 80.