Obavijesti

Sport

Komentari 3

Džeko korak do vječnog trona u Romi! Lille i Villarreal na vrhu

Džeko korak do vječnog trona u Romi! Lille i Villarreal na vrhu

Domagoj Bradarić odigrao je svih 90 minuta za Lille koji ima 17 bodova iz sedam utakmica na startu Ligue 1, šest više od Kovačeva Monaca koji je s igračem više odigrao samo 1-1 s Montpellierom

VIDEO

Izrazito efikasnu nogometnu nedjelju u Italiji zaključili su Roma i Benevento susretom sa sedam golova, a slavio je domaćin sa 5-2. Ukupno je u nedjelju u pet utakmica postignuto 28 golova što je sjajan prosjek od 5,6 golova po utakmici.

Roma je dobila Benevento sa 5-2, Sassuolo je kao gost pobijedio Bolognu sa 4-3, Udinese je sa 3-2 slavio protiv Parme, Cagliari je na gostovanju identičnim rezultatom porazio Torino, dok su Spezia i Fiorentina odigrali 2-2.

Pokretanje videa...

01:26

Benevento je hrabro ušao u susret u Rimu i već u petoj minuti gosti su poveli golom Gianluce Caprarija. Međutim, Roma je do poluvremena okrenula rezultat preko Pedra (11) i Edina Džeke (35). Gianluca Lapadula je u 55. minuti izjednačio pogodivši odbijanac nakon što je promašio kazneni udarac. Pucao je u donji lijevi kut, ali je Antonio Mirante obranio njegov udarac, no Lapadula je bio najbrži na odbijanac i zakucao je loptu u mrežu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Radost gostiju nije dugo trajala. Jordan Veretout je u 69. bio uspješan s bijele točke za 3-2, a u 77. minuti je Džeko svojim drugim golom razriješio pitanje pobjednika. Do kraja susreta među strijelce se upisao i Carlos Perez.

Džeko je 107. i 108. golom za Romu samostalno izbio na četvrto mjesto svih vremena "vučice", a još mu samo tri gola nedostaju do ulaska u Top 3 i Amedea Amadeija. Do kraja sezone možda uhvati i Roberta Pruzza koji je na 138 golova, a na vrhu je neprikosnoveni Francesco Totti s 307.

U još jednom susretu sa sedam golova, Sassuolo je pobijedio Bolognu sa 4-3 skočivši na drugo mjesto ljestvice.

Bologna je vodila 1-0, 2-1 i 3-1, no gosti su preokretom u zadnjih pola sata utakmice izborili treću pobjedu sezone. Domaćin je poveo u 9. minuti preko Soriana, a izjednačio je Berardi u 18. minuti. Bologna je potom golovima Svanberga (39) i Orsolinija (60) stigla do vodstva 3-1, no Sassuolo je do kraja utakmice zabio tri gola za pobjedu 4-3.  Strijelci su bili Đuričić (64), Caputo (70) i Tomiyasu (77ag).

Udinese je sa 3-2 porazilo Parmu upisavši prvu pobjedu ove sezone. Gol za pobjedu zabio je Ignacio Pussetto u 88. minuti. 

Identičnim rezultatom je Cagliari na gostovanju porazio Torino. Domaćin je poveo, zatim je Cagliari okrenuo rezultat s dva gola, da bi Torino početkom drugog dijela izjednačio na 2-2. Ipak, pobjeda je otišla na stranu Cagliarija nakon što je Giovanni Simeone u 73. minuti zabio za 3-2.

Bio je to njegov drugi gol na utakmici, prvi je zabio u 19. minuti za vodstvo 2-1. Za goste je zabio i Joao Pedro (12), dok je oba gola za Torino zabio Andrea Belotti (4-11m, 49). Marko Rog je za goste igrao do 89. minute, a Amer Gojak nije ulazio u igru.

U drugom susretu Spezia i Fiorentina su odigrali 2-2 premda su gosti već nakon četiri minute igre vodili sa 2-0.

German Pezzella je zabio u drugoj, a Cristiano Biraghi u četvrtoj minuti susreta. U 39. minuti je smanjio Daniele Verde, a bod novom prvoligašu donio je Diego Farias zabivši za 2-2 u 75. minuti. Martin Erlić nije nastupio za domaći sastav.

Kolo će u ponedjeljak zatvoriti Verona i Genoa.

Na ljestvici vodi Milan sa 12 bodova, Sassuolo ima 10, Atalanta devet, a Napoli i Juventus po osam bodova.

Villarreal pobjedom do prvog mjesta

Nogometaši Villarreala kao domaćini su pobijedili Valenciju sa 2-1 (1-1) u nedjeljnom dvoboju 6. kola španjolskog prvenstva i s nova tri boda zasjeli na vrh ljestvice. 

Pobjedu vrijednu vodeće pozicije u španjolskoj Primeri "žutoj podmornici" donijeli su Paco Alcacer pogotkom s bijele točke u 6. minuti i Dani Parejo golom u 69. minuti. Valencia je izjednačila u 37. minuti preko Guedesa.

Villarreal je u šest nastupa sakupio 11 bodova i ima jedan bod više Real Madrida, Getafea, Cadiza i Granade.

U posljednjoj utakmici 6. kola španjolskog prvenstva Real Sociedad je kao gost svladao Betis sa 3-0 (1-0) i zasjeo na vrh ljestvice.

Momčad iz San Sebastiana povela je u 43. minuti pogotkom Portua. Na 2-0 je povisio Oyarzabal iz kaznenog udarca u 74. minuti, a konačnih 3-0 postavio je Januzaj u 89. minuti.

Baskijci su vrlo dobro započeli sezonu u domaćem prvenstvu, a u četvrtak Real Sociedad dolazi na Rujevicu, gdje će ih Rijeka ugostiti u prvom kolu skupine F Europske lige.

Real Sociedad je u šest utakmica u Primeri sakupio 11 bodova, kao i Villarreal, ali baskijska momčad ima bolju gol-razliku. Iza vodećeg dvojca su Real Madrid, Getafe, Cadiz i Granada sa po 10 bodova, a Betis je sedmi sa devet.

Bradarićevi brljiraju, Kovač kiksao

U posljednjem susretu sedmog kola francuskog nogometnog prvenstva Lille je pobijedio Lens sa 4-0 preuzevši vrh ljestvice le Championnata. 

Domaćin je u prvom poluvremenu zabio jedan, a u nastavku još tri gola za uvjerljivu pobjedu protiv jednog od do sada najugodnijih iznenađenja prvenstva.

Golove su zabili Yilmaz (11), Bamba (48), Ikone (69) i Yazici (79). Domaćinu su put do pobjede olakšala i dva isključenja kod Lensa. U 58. minuti je pocrvenio Jonathan Gradit, a u 75. minuti Clement Michelin. Za Lille je cijeli susret odigrao Domagoj Bradarić, a gostima nije pomogao ni čudesan ispraćaj navijača.

U ranije odigranom susretu Monaco, kojeg vodi hrvatski stručnjak Niko Kovač, odigrao je 1-1 protiv Montpelliera premda su gosti od 19. minute igrali s igračem manje.

Montpellier je u 19. minuti ostao bez isključenog Savaniera, no Monaco to nije iskoristio. Gosti su poveli u 51. minuti golom Mavdidija, a izjednačio je Ben Yedder iz kaznenog udarca u 70. minuti.

Momčad Nike Kovača je ovim rezultatom produžila seriju loših rezultata, u zadnja četiri kola momčad iz Kneževine je ostvarila samo jednu pobjedu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener