Obavijesti

Sport

Komentari 10

Edin Mujčin: Mojoj generaciji je Partizan najveći susret karijere

Edin Mujčin: Mojoj generaciji je Partizan najveći susret karijere
1

Edin Mujčin bio je član Dinamove generacije ‘97./’98., koja je pretposljednja igrala u Ligi prvaka. Sada je pomoćnik treneru Sretenu Ćuku u drugoligaškom klubu Gorici

VIDEO

Prvoligašku karijeru završio je 2008., ali još je nekoliko sezona igrao u niželigaškim klubovima. Nakon 204 utakmice za Dinamo i pet osvojenih naslova prvaka države nije mu dosta nogometa. Još ga voli igrati.

- Nisam nikad ni ‘otišao’ iz nogometa. Nakon Kamen Ingrada igrao sam u Lučkom. Još igram rekreativno s članovima svoje generacije u Dinamu. Nastupamo na turnirima - rekao je bivši reprezentativac BiH Edin Mujčin, koji je nedavno na Kutiji šibica zabio gol u veteranskom i glavnom turniru.

Dinamo se ne treba sramiti nastupa u Ligi prvaka. To im je škola, smetaju ga samo visoki porazi

Igrao je u generaciji sa Silvijem Marićem, Robertom Prosinečkim i Markom Vidukom. Jednoj od najjačih koja je ikad “stanovala” u Maksimiru.

- U tom sam razdoblju igrao najdraže utakmice moje karijere. Legendarna utakmica s Partizanom sigurno je jedna od najbitnijih u Dinamovoj povijesti. Svi su bili ‘nabrijani’. Uprava, navijači, igrači. Bila je takva atmosfera. Još je bilo ratne psihoze jer su tada prvi put igrali hrvatski i srpski nogometni klub - rekao je Mujčin, koji je započeo akciju za prvi gol Silvija Marića na utakmici u Zagrebu.

Otkad sam završio karijeru, gotovo svaki dan igram nogomet, nastupa na turnirima

Rado se sjeća i utakmica za reprezentaciju BiH, za koju je odigrao 25 utakmica i zabio jedan gol. Nije dugo razmišljao koja mu je utakmica najposebnija iz tog razdoblja.

- Pobjeda protiv Danske 3-0. Tad su u njihovoj reprezentaciji igrali braća Laudrup. Hrvatskoj je trebala naša pobjeda da bi izborila dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj - rekao je Mujčin.

Jedan je od rijetkih igrača koji je oprostio dug Dinamu.

- Kad sam vidio s kim su sve na sudu, odlučio sam im oprostiti taj novac. 

Blizanac Zemir trenira juniore u Marsoniji

Edin ima identičnog brata blizanca Zemira. On je također bio nogometaš, a sad trenira juniorsku momčad Marsonije.

- Zemo igra sa mnom na turnirima. Ostao je u nogometu. Diplomirao je na višoj trenerskoj, ali nema ništa od toga. Klub mu ne plaća gotovo ništa - rekao je Edin Mujčin. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica