Obavijesti

Sport

Komentari 35

Eduardo tajno oružje Šahtara pred 100.000 navijača Barce

Eduardo tajno oružje Šahtara pred 100.000 navijača Barce
2

Darijo Srna i Eduardo da Silva protiv Messija i Xavija zaigrat će pred 100.000 gledatelja na Nou Campu. Ključ četvrtfinala ipak drži obrana Ukrajinaca...

VIDEO

Samo ne Barcelona. Sve ostale možemo proći, vapio je prije ždrijeba četvrtfinala Darijo Srna, kapetan Šahtara iz Donjecka.

Ukrajinci nisu bili te sreće i večeras će pred 100.000 ljudi na Nou Campu igrati možda i najveću utakmicu u povijesti kluba. Koliko im je važan ovaj susret govori i to što su u Kataloniju doputovali u nedjelju.

- Ma oni su najbolja momčad u povijesti nogometa. Mi smo opušteni i došli smo po iznenađenje - rekao je Srna.

Barceloni Šahtar baš i ne leži. Ukrajinski je prvak dobio dvije od pet utakmica koje su igrali, a slavili su čak i na Nou Campu 2008. Ipak, Barca je tad igrala s drugim sastavom.

- Čuo sam da ni Guardioli nije bilo drago nakon što su nas izvukli. Dosad smo se dobro nosili s njima - kaže kapetan “rudara”.

Šahtar je prvi put u povijesti prošao u četvrtfinale Lige prvaka, u momčadi imaju nekoliko sjajnih Brazilaca, poput Douglasa Coste, Jadsona i Williana, ali tajno oružje trenera Lucescua trebao bi biti naš Eduardo da Silva. On je ove sezone u šest utakmica zabio četiri gola, a srušio je i veliki Arsenal.

Eduardo će početi na klupi, ali će zaigrati u drugom poluvremenu.

- On se oporavio od ozljede i potpuno je spreman. Bio je sjajan na treninzima i puno očekujem od njega - izjavio je rumunjski strateg.

Ključ četvrtfinala ipak drži obrana Ukrajinaca. Messi je u posljednjih 14 utakmica u Ligi prvaka zabio 11 golova, najbolji je strijelac ovog natjecanja ove sezone, ali Dmitrij Čigrinski, bivši igrač Barcelone, tvrdi kako mogu zaustaviti Argentinca i društvo.

- Znam sve mane bivših suigrača. To sigurno možemo dobro iskoristiti. Već sam savjetovao našim igračima kako trebaju čuvati Messija, Xavija i Iniestu - kaže Čigrinski.

Darija Srnu čeka najbolji vezni igrač na svijetu

Ako Šahtar želi proći u polufinale, Darijo Srna mora odigrati dvije velike utakmice. Kapetan Šahtara čuvat će Iniestu, koji je u ovom trenutku vjerojatno najbolji veznjak na svijetu. Nadamo se kako Darijo još jedanput može pokazati svoju klasu. Koliko god Barca bila moćna, do četvrtfinala je zabila 18 golova, koliko i Šahtar, a 14 od njih zabio je napadački trojac Messi, Villa i Pedro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 35

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Portal koji prati Manchester City ocijenio je sve igrače. Iznenadit će vas ocjena Jošku Gvardiolu...
NIJE ODUŠEVIO

Portal koji prati Manchester City ocijenio je sve igrače. Iznenadit će vas ocjena Jošku Gvardiolu...

Najveću ocjenu dobio je Phil Foden, čak 9,5 od mogućih 10. Iza 23-godišnjeg Engleza je sjajna sezona s 19 golova i osam asistencija u 35 utakmica, a proglašen je i najboljim igračem Premier lige