Obavijesti

Sport

Komentari 35

Eintracht pomogao Hajduku ili Rijeci! Trofej do trofeja, opet će se u reprezentaciji rezati torta...

Eintracht pomogao Hajduku ili Rijeci! Trofej do trofeja, opet će se u reprezentaciji rezati torta...
11

Tri od pet prvaka 'liga petice' imaju u svojim redovima Hrvate. Kao i šest osvajača deset najjačih liga po Uefinom koeficijentu. Još čekamo Luku da i dva od tri eurokupa osvoje 'vatreni'

VIDEO

Svake godine na lipanjskom okupljanju netko reže tortu. To nam je već postala tradicija zadnjih deset godina i to je zbilja divno. Fantastično!, blistao je Zlatko Dalić nakon što je izrecitirao igrače s kojima kreće u novu sezonu Lige nacija.

Pokretanje videa...

SP u Kataru VIDEO

Torta će se opet rezati, sasvim sigurno. Ne rođendanska nego ona u čast osvajaču europskog trofeja. Pa čak i ako ne bude u čast Luki Modriću, kojeg čeka finale Lige prvaka između Reala i Liverpoola.

Kristijan Jakić osvojio je Europsku ligu, kao deseti Hrvat s tim trofejem. Mladen Ramljak s Feyenoordom 1974., Luka Peruzović s Anderlechtom 1983., Mario Stanić s Parmom 1999., Ivica Olić s moskovskim CSKA 2005., Ivica Križanac sa Zenitom 2008., Darijo Srna sa Šahtarom 2009., Ivan Rakitić sa Sevillom 2014., Šime Vrsaljko s Atleticom 2018., Mateo Kovačić s Chelseajem 2019. i sad Jakić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I ne samo da se nastavio niz Hrvata osvajača eurokupova i da je fascinantna činjenica da samo Španjolska, Francuska, Brazil i Hrvatska imaju igrača u zadnjih deset finala Lige prvaka, nego hrvatski asovi nastavljaju i dominirati najjačim ligama svijeta.

Pazite ovo: Ivan Perišić i Marcelo Brozović vuku Inter prema naslovu prvaka Italije, a ako ne dočekaju kiks lidera, pehar će podići Ante Rebić, s nešto manjom ulogom u Milanu. Luka Modrić nezamjenjiv je kotačić španjolskog prvaka Reala, a Bayernovu dominaciju u Njemačkoj ni ove godine nitko nije prekinuo, a u završnici sezone uloge su dobila i dvojica Hrvata. Josip Stanišić i Gabriel Vidović dobit će zlatne medalje. Dakle, tri od pet 'liga petice' u hrvatskim je rukama ove sezone.

Europa League - Final - Eintracht Frankfurt v Rangers

Idemo dalje: Luka Sučić sa samo 19 godina jedan je od ključnih igrača Salzburga, čija je dominacija u Austriji već lagano mjerljiva s Dinamovom u Hrvatskoj: ovo mu je deveti uzastopni naslov i 13. u zadnjih 16 sezona. Škotsku je ligu osvojio Celtic s Josipom Juranovićem, rusku Zenit s Dejanom Lovrenom.

'Hrvatski' je Inter osvojio Talijanski kup, Matej Mitrović s Bruggeom je belgijski prvak, Sučić je osvojio dvostruku krunu, Antonio Milić i Roko Baturina s Lechom su prvaci Poljske, Zoran Arsenić i Fran Tudor s Rakowom su osvojili Poljski kup, Ante Ćorić s Zürichom prvak je Švicarske... Shvatili ste, sila smo!

I još je pobjeda Eintrachta, zbog čega će iduće sezone, iako 11. u Bundesligi, igrati u Ligi prvaka, gurnula pobjednika Hrvatskoga kupa u treće pretkolo Konferencijske lige. Doduše, pobjeda Rangersa mogla je donijeti pobjedniku Kupa plasman u treće pretkolo Europske lige u jednoj kombinaciji pa ovo nije idealan scenarij, a i prvaku Dinamu je, piše profesor Tomislav Globan, otežao put do statusa trećeg nositelja u ždrijebu Lige prvaka.

Finala Europske lige

  • 2009/10. Hamburg: Atetico Madrid - Fulham 2-1 (produžetak)
  • 2010/11. Dublin: Porto - Braga 1–0
  • 2011/12. Bukurešt: Atletico Madrid - Athletic Bilbao 3–0
  • 2012/13. Amsterdam: Chelsea - Benfica 2–1
  • 2013/14. Torino: Sevilla - Benfica 1–0 (jedanaesterci 4-2)
  • 2014/15. Varšava: Sevilla - Dnjipro 3–2
  • 2015/16. Basel: Sevilla - Liverpool 3–1
  • 2016/17. Solna: Manchester United - Ajax 2–0
  • 2017/18. Lyon: Atletico Madrid - Olympique Marseille 3–0
  • 2018/19. Baku: Chelsea - Arsenal 4–1
  • 2019/20. Koeln: Sevilla - Inter Milano 3–2
  • 2020/21. Gdanjsk: Villarreal - Manchester United 2-1 (jedanaesterci 11-10)
  • 2021/22. Sevilla: Eintracht Frankfurt - Rangers 2-1 (jedanaesterci 5-4)

Hrvatski igrači u finalima Europske lige

  • 2013/14. - Ivan Rakitić (Sevilla)
  • 2014/15. - Nikola Kalinić (Dnjipro)
  • 2015/16. - Dejan Lovren (Livepool)
  • 2017/18. - Šime Vrsaljko (Ateltico Madrid)
  • 2018/19. - Mateo Kovačić (Chelsea)
  • 2019/20. - Marcelo Brozović (Inter Milano)
  • 2021/22. - Kristijan Jakić (Eintracht); Borna Barišić (Glasgow Rangers) 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu