Obavijesti

Sport

Komentari 26

Ekskluzivno: Dinamo sad želi oteti Rijeci sportskog direktora!

Ekskluzivno: Dinamo sad želi oteti Rijeci sportskog direktora!

Darko Raić-Sudar sportski je direktor Rijeke, s Damirom Miškovićem složio je odličnu momčad i to nije promaklo Dinamu, koji ga je nekoliko puta zvao, no Raić-Sudar je poziv - odbio!

VIDEO

Uh, kakva će ovo biti borba za naslov. Dok u Hajduku smjenjuju trenere, u Dinamu se svađaju tko je glavni i hoće li im Gradski ured za opću upravu poništiti skupštinu, u Rijeci mirno šute i rade. S višestruko manjim budžetom od Dinama i Hajduka složili su odličnu momčad, toliko dobru da su vodeća momčad prvenstva.

Dinamova pojačanja s budžetom od 50 milijuna eura pokazala su se katastrofalnima, Hajdukova s budžetom od 30 milijuna još i gora, dok je Rijeka s 11 milijuna eura složila sjajnu momčad.

POGLEDAJTE SAŽETAK: Rijeka - Istra 1-1

Pokretanje videa...

Sažetak utakmice 12. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige između NK Istra i NK Rijeka (1:1) 01:37

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Ključnu ulogu, osim, naravno, Damira Miškovića, u slaganju momčadi imao je Darko Raić-Sudar, sportski direktor. Njemu je Mišković dao odriješene ruke, a Raić-Sudar složio vrlo dobru momčad. 

Raić-Sudar je na Rujevicu došao u travnju ove godine, a prije toga je radio u Istri kao trener i sportski direktor. I te dvije funkcije, kako je pričao Raić-Sudar, su nespojive.

- No mogu se te pozicije spojiti, postoje primjeri, kao što je Dinamo. Trener mora biti fokusiran na nogomet, a kao direktor gubiš energiju na druge stvari. Najbitniji dio su transferiranje i skautiranje igrača - rekao je Raić-Sudar po dolasku u Rijeku.

Čini se da su te njegove riječi shvatili i u Dinamu pa su okrenuli Raićev broj, kako bi ga nagovorili da dođe u Dinamo! Nakon trenera Sergeja Jakirovića, Dinamo tako Rijeci želi uzeti i sportskog direktora. No, plan i neće ići tako glatko, kako su zamislili.

I dok je Jakirović, brže bolje, pojurio prema Maksimiru, Raić-Sudar je ponudu - odbio! Da, zahvalio se Dinamu na ponudi, uz objašnjenje da je Damiru Miškoviću dao ruku i riječ da će na Rujevici zajedno napraviti projekt "šampionska Rijeka", koji ide i više nego dobro. 

Jer, u odnosu na Dinamo i Hajduk, Rijekina momčad ima glavu i rep. I stoga su dinamovci odlučili otrgnuti glavu i dovesti je u Maksimir. Ali, nije išlo... 

Velika Gorica: HNK Gorica i GNK Dinamo u 12. kolu Prve HNL

Dinamo trenutno nema sportskog direktora, taj posao obnaša Sergej Jakirović, a teško je gubiti energiju na dva mjesta. Uostalom, Raić-Sudar je u Rijeci surađivao s Jakirovićem i u Dinamu tu kombinaciju vide kao dobitnu. Drugim riječima, smatraju da bi s Raić-Sudarom i Jakirom sigurno osvojili naslov. 

Na kraju ispada da sve što Damir Mišković dovede u Rijeku, Dinamo nakon nekog vremena preseli u Maksimir. Ili, barem one koje može. Raić-Sudara, primjerice, nisu uspjeli. Sljedeće mete su im Franjo Ivanović i Marco Pašalić... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići