Sport

Komentari 12

Eliasov poker na talijanskom snijegu: Hrvat zasjenio sve!

Eliasov poker na talijanskom snijegu: Hrvat zasjenio sve!

Elias Kolega proživljava najljepše trenutke svoje skijaške karijere. Koja je tek počela. Posljednjim trijumfima u talijanskom bormiju, kompletirao je poker pobjeda: Četiri od četiri...

U posljednja četiri nastupa na juniorskim FIS utrkama, Elias Kolega četiri je puta bio najbrži. Da stvar bude bolja, dogodilo se to po dvaput u slalomu i u veleslalomu. 

- Ide me kao nikada! Ali ja se tu ne mislim zaustaviti, želim u Svjetski kup, želim i tamo pobjeđivati jednoga dana! - samouvjereno je ispalio 19-godišnji Zagrepčanin koji ne krije da su mu od ranog djetinjstva Kostelići bili uzor. 

Elias ima mlađeg brata Samuela, također odličnog skijaša i od ovog se dvojca može očekivati puno za koju godinu. 
Iskusni treneri Mirko Kvastek i Slaviša Weiner u rukama imaju rijetko potentnu B reprezentaciju, rade odlično i svako malo netko od njih zasja.

Uostalom, Istok Rodeš prošlog je vikenda dobio priliku u Svjetskom kupu, vrlo mu je malo nedostajalo do druge vožnje. 

- Prava smo ekipa, a svi, naravno, maštamo o dobrim rezultatima i u Svjetskom kupu. Ja sam se nagledao Janičinih i Ivičinih nastupa, s njim sam jako puno trenirao po ledenjacima i u našem Innerkremsu, u kojem sam čak i u školu išao prvih godina. 

Elias je član Fischerova "Future teama", što je možda i najbolji pokazatelj o kakvom je potencijalu riječ. Jer Fischer ne sponzorira "tulipane", već uglavnom Austrijance i još tu i tamo nekoga tko doista odskače. 

Samo desetorica mladaca imaju tu čast, a Elias je, eto, među njima. Nakon ovakve serije FIS pobjeda (ukupno šest ove sezone), nakon ovog senzacionalnog četverolista u četiri dana, u Fischeeru se hvale da su dobro namirisali budućeg asa. 

Najčitaniji članci