Sport

Komentari 10

Emotivni Chiellini: Ovaj naslov smo posvetili preminulom Astoriju. U našim srcima je

Emotivni Chiellini: Ovaj naslov smo posvetili preminulom Astoriju. U našim srcima je

Nismo se popeli na postolje zato što smo realizirali penal više od Engleza, nego zato što smo golove postigli šireći najveću vrijednost zvanu - prijateljstvo, kazao je Giorgio Chiellini

Reprezentacija Italije pobijedila je Englesku nakon boljeg izvođenja penala te je po drugi puta uzela naslov prvaka Europe. Na povratku u domovinu, najvjerniji navijači dočekali su ih pri slijetanju u ranu zoru, a Giorgio Chiellini poručio im je:

POGLEDAJTE VIDEO: Đoković i Boban slavili na Wembleyju

- Bili ste nam pred očima, bili ste nam u srcima. Osjećali smo bol onih koji su patili i tegobe onih koji su bačeni na koljena zbog pandemije - kazao je Chiellini navijačima koji su ih dočekali u zračnoj luci. 

Jedan od starijih reprezentativaca, Giorgio Chiellini bio je najemotivniji na prijemu kod predsjednika. Talijan se prisjetio i tragično preminulog kapetana Fiorentine kojemu je zbog bradikardije srce prestalo kucati. 

- Želio bih ovaj trijumf posvetiti i Davideu Astoriju, osobi zauvijek prisutnom u našim mislima i srcima, čak i mlađih igrača koji su za njega samo čuli. Ova ekipa i u teškim trenucima nikad srce nije gubila, cijelo vrijeme je stavljala grupu ispred individualaca. Jedino timskim radom se može stići do velikih rezultata. Nismo se popeli na postolje zato što smo realizirali penal više od Engleza, nego zato što smo golove postigli šireći najveću vrijednost zvanu - prijateljstvo - rekao je. 

Chiellini se osvrnuo i na finalista Wimbledona Mattea Berrettinija koji je izgubio od Novaka Đokovića. 

- Pozdravljamo i našeg Mattea Berrettinija, smatramo ga članom ove reprezentacije i mogu mu samo reći da nikad ne prestane sanjati jer ćemo uz njega biti mi i cijela Italija. Trofej osvojen u Londonu je i za njega - zaključio je Chiellini.

Najčitaniji članci