Obavijesti

Sport

Komentari 139

Majstorija Marchisija i prvijenac Balotellija dokrajčili Englesku

Majstorija Marchisija i prvijenac Balotellija dokrajčili Englesku
13

U derbiju prvog kola skupine D SP-a Italija je dobila Englesku 2-1 i ostavlja 'gordi Albion' u problemima uoči nastavka Mundijala. Dvaput su 'azzurri' lomili protivnika

VIDEO

U drugoj utakmici skupine D Svjetskog prvenstva u Manausu Italija je svladala Englesku 2-1. Englezi su uputili više udaraca izvan (18-12) i unutar okvira (8-6), no Talijani su bili konkretniji i prelomili su protivnike dvama sjajnim golovima.

Prvo poluvrijeme: dosadan početak, luda završnica

Englezi su bolje ušli u utakmicu i zaprijetili s nekoliko dalekometnih šuteva od kojih ipak nije bilo veće opasnosti za Salvatorea Sirigua, zamjenu za ozlijeđenog Buffona. Većina prijetnji stizala je po desnom boku 'gordog Albiona' gdje je Welbeck zakuhao situaciju prošavši skroz do peterca. Spreman je bio povratnu loptu u mrežu pospremiti Sturridge, ali Barzagli je s(p)retnom reakcijom opasnost preusmjerio u korner.

'Azzurri' su se počeli buditi u završnoj trećini prvog dijela i okrunili to sjajnom akcijom u 35. minuti. Nakon kornera Andrea Pirlo kroz noge je propustio loptu za Claudija Marchisija, a Juventusov veznjak u teškoj je situaciji kroz šumu nogu uspio pogoditi drugi kut gola Joea Harta i dovesti Italiju u vodstvo.

Veselje je ipak kratko trajalo, svega dvije minute. Wayne Rooney našao se u dobroj poziciji na lijevoj strani engleskog napada i primijetio slobodnog Sturridgea koji s nekoliko metara lagano izjednačuje. Zbog neobuzdanog slavlja pri proslavi gola Englezima se uspio ozlijediti - fizioterapeut. Mogli su plavi u nadoknadi vratiti vodstvo preko lukavog Balotellijeva loba te Candrevina udarca koji je, nasreću po bijele, završio na stativi.

Balotellijev prvijenac na SP-u prijelomni trenutak

Kraj prvog bio je zapravo preslikan na početak drugog dijela. Nakon što je Sturridge testirao sjajnog Sirigua, u sljedećem napadu Candreva s desne strane upošljava Balotellija na drugoj stativi, a napadač Milana u debiju na Svjetskom prvenstvu glavom zabija za novo vodstvo 'azzurra', pokazat će se i - konačno.

Prilike za novi brzi povratak izabranika Roya Hodgsona u utakmicu propustio je Rooney, i to dvije. Prvo je iz daljine promašio okvir gola u 54. minuti, da bi osam minuta potom na dodavanje Leightona Bainesa neometan s desetak metara pogodio pola metra pored desne stative talijanskog gola.

Bilo je to zapravo sve što su gledatelji u gradu u srcu amazonske prašume mogli vidjeti. U posljednjih su pola sata posjed imali uglavnom Englezi, no izuzev slobodnjaka Bainesa 13 minuta prije kraja kojeg je sjajno pročitao Sirigu, ništa nisu pokazali. Pirlo je, s druge strane, mogao staviti točku na "i" u 94. minuti da je umjesto prečke iz slobodnjaka bio koji centimetar precizniji.

U idućem kolu 19. lipnja Urugvaj ide na Englesku u okršaju koji će vjerojatno značiti oproštaj za jednu od te dvije selekcije, dok Italija dan potom testira neugodnu Kostariku.

  • Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014., skupina D, 1. kolo:
    Engleska - Italija 1-2 (Sturridge 37' / Marchisio 35', Balotelli 50')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 139
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina
VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.