Obavijesti

Sport

Komentari 59

Engleski izbornik: Bradarić više nikad neće zabiti onakav gol...

Engleski izbornik: Bradarić više nikad neće zabiti onakav gol...

Odlično smo igrali, bili smo kreativni, ali promašivali šanse koje inače zabijamo. Užasno se osjećamo, ali ovo će iskustvo ostati s nama zauvijek, kaže Aidy Boothroyd nakon ispadanja od Hrvatske U-21

Izbornik engleske U-21 reprezentacije Aidy Boothroyd teško se mirio s ispadanjem svojih nogometaša zbog fantastičnog gola Domagoja Bradarića u 91. minuti posljednje utakmice grupne faze na Euru.

Hrvatska usprkos porazu 2-1 ide u četvrtfinale na noge Španjolcima 31. svibnja u Mariboru, a engleska javnost okrenut će se prema A reprezentaciji. Koja na otvaranju Eura 13. lipnja igra - protiv Hrvatske.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

- Mislim da smo večeras bili odlični. Kritizirali su nas što dosad nismo bili kreativni, ali sad smo bili u svemu. Promašili smo prilike koje inače zabijamo. Ispasti na ovakav način... On nikad više neće zabiti takav gol - rekao je Aidy Boothroyd, misleći na Bradarića.

Engleski izbornik očito je loš gubitnik. Zaboravlja da je njegova reprezentacija, vrijedna preko 300 milijuna eura, u prva dva kola uputila tek jedan udarac u okvir (!) i da je gubila od Švicarske i Portugala. Kao i da je protiv Hrvatske dobila poklon penal na početku.

Baš je Portugal pobjedom protiv Švicarske (3-0) dao šansu Hrvatskoj i Engleskoj da sami odlučuju o svojoj sudbini. Englezima je za prolazak trebala pobjeda od dva gola razlike.

- Imali smo težak zadatak da prođemo i umalo smo uspjeli. Nažalost, izgubili smo za jedan gol, to su te sitne razlike. Užasno je, ali ovakvo iskustvo ostaje s vama zauvijek i igračima će koristiti u karijerama. Upravo se o tome radi u U-21 generaciji, to je razvojna momčad - kaže Boothroyd.

Izbornik je Engleske U-21 od 2016., ali s njima nije osvojio ništa.

- Jesam li pravi čovjek za ovaj posao? Mislim da da. Mi radimo put za A reprezentaciju, naši igrači znaju da imaju šansu zaigrati za njih zbog strukture koju imamo. Naravno da je važno i pobjeđivati i osvajati turnire, ali to je i jako teško. Sviđa mi se biti s ovim igračima i zato je još teže odgovarati na ovakva pitanja. Želim nastaviti, ali vidjet ćemo što će se dogoditi - zaključio je engleski izbornik.