Obavijesti

Sport

Komentari 47

Engleski izbornik: Luka Modrić je u rangu Ronalda i Messija...

Engleski izbornik: Luka Modrić je u rangu Ronalda i Messija...
5

Znam da je Dalić prije mene izdiktirao sastav, ja to neću napraviti. Koliko znam, to moram učiniti do sat vremena prije utakmice. Ovo za nas nije eksperiment, došli smo po bodove, rekao je Gareth Southgate

VIDEO

Najbolji igrač svijeta i izbornik druge reprezentacije na planeti pred predstavnike medija došli su točno u sekundu. Engleski izbornik Gareth Southgate i stoper John Stones u press-centar Rujevice došetali su sa 20-ak minuta zakašnjenja.

Modrić Englezima: Vaša nas je bahatost motivirala na SP-u...
Modrić Englezima: Vaša nas je bahatost motivirala na SP-u...

Pa je izbornik počašćen s četiri, pet pitanja, a na upit glasnogovornika 'ima li pitanja za Stonesa?' engleski su kolege 'zainteresirano' gledali oko sebe.

Ja neću biti kao Dalić

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Da, znam da je kolega Dalić danas objavio s kojom će postavom sutra početi utakmicu. Koliko znam, to se ne mora učiniti do sat vremena prije utakmice pa ću ja mojih startnih 11 izdiktirati sutra u 19:45 sati - rekao je Southgate.

Prije toga dao je izjavu za Novu TV u kojoj je pohvalio hrvatskog kapetana. 

- Glasovao sam za Luku Modrića u Fifinom izboru 'The Best'. Prošlu je sezonu odigrao sjajno, u rangu Ronalda i Messija. Može osvojiti Zlatnu loptu - rekao je Southgate, koji također muku muči s ozljedama.

- Nedostaju nam Delle Ali, Shaw, Rose i McCarthy tako je zaista moguće da će u Rijeci istrčati momčad u kojoj će biti pokoji iskusni igrač manje u odnosu na postavu koja je protiv Hrvatske igrala polufinale Svjetskog prvenstva, ali nemojte me pitati hoću eksperimentirati. Nema govora o tome. Tu smo došli po rezultat, po bodove, a ne eksperimente vezane uz neke buduće utakmice. Mislimo samo na sutrašnji meč - rekao je engleski izbornik.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:12

Southgate je malo promijenio priču koji je pred koji lansirana u engleskim medijima o tome kako je svoje igrače savjetovao da paze što govore tijekom utakmice.

- Dvije godine dečke potičemo upravo na tu glasnu i jasnu komunikaciju na terenu i sad ih u tome sigurno neću ograničavati zato što će se ono što govore moći čuti u press-ložama ili u TV-prijenosu. Neka TV-kuće brinu o tome gdje će postaviti mikrofone i hoće li uhvatiti pokoju sočniju riječ i(li) psovku kakvih ima na svakoj utakmici.

Dalić objavio sastav: Pivarić i Jedvaj igraju protiv Engleske
Dalić objavio sastav: Pivarić i Jedvaj igraju protiv Engleske

Englezi su šokirani što će igrati pred praznim tribinama.

- Nikada u svojoj povijesti Engleska nogometna reprezentacija nije igrala pred praznim tribinama. Trening da, ali službenu i to još međunarodnu utakmicu... Nikad. Igra se u hrvatskom gradu i mislim da će navijači ipak malo više nedostajati Hrvatima jer neće biti huka s tribina da ih 'digne' ako im to u nekom trenutku meča bude potrebno. Meni je, naravno, žao što naši navijači koji su apsolutno uvijek uz nas sutra neće biti u mogućnosti da nam na stadionu pruže svoju podršku - rekao je Southgate.

Prije točno tri mjeseca Englezima smo na Lužnjikiju zgazili snove o finalu Mundijala. Sakrili smo im loptu, pokazali im kako se igra nogomet u kojem su oni dobri, ali ipak ne dobri kao Hrvatska. Prije mjesec dana nas je Španjolska u Elcheu 'nakantala' k'o da smo drugorazredna repka. Možemo pričati o tome da je Liga nacija besmisleno natjecanja i(li) da je došlo prebrzo nakon Svjetskog prvenstva, možemo pričati o tome da nogomet bez gledatelja nema smisla i da je to zapravo anti-nogometna atmosfera, ali...

Hrvatska i Engleska sutra u Rijeci itekako imaju za što igrati!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener