Engleski junak sredio 'vatrene': Sestra mu umrla, otac u zatvoru | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 15

Engleski junak sredio 'vatrene': Sestra mu umrla, otac u zatvoru

Engleski junak sredio 'vatrene': Sestra mu umrla, otac u zatvoru

Često je provodio vrijeme u zatvoru. Upao je u loše društvo, imao je problema s drogom i tučnjavom, ma sve čega se možete sjetiti, rekao je Phillips za oca

VIDEO

Engleski reprezentativac Kalvin Phillips (25) igrač je koji je u prvom kolu Europskog prvenstva na utakmici protiv Hrvatske asistirao Sterlingu za pobjednički gol (1-0). Engleska reprezentacija nikada do sada nije pobijedila prvu utakmicu na Euru, a mladi igrač Leedsa pomogao je prekinuti to prokletstvo. 

POGLEDAJTE VIDEO: Wembley uoči Engleska-Hrvatska

Pokretanje videa...

Wembley uoči Engleska - Hrvatska 02:18

Da se Euro igrao prošle godine, Phillips bi teško bio reprezentativac jer u to vrijeme nije bio ni standardan u Leedsu gdje igra od djetinjstva. 

Inače obiteljski čovjek, Phillips zbog epidemiološke situacije ne može sreću podijeliti s osobom koju najviše voli. U nedjelju je njegova djevojka Ashleigh Behan, s kojom je od svoje 11. godine, rekla da je ponosna na Phillipsa. 

Prošle godine, Leeds je izborio ulazak u Premier ligu, a za vrijeme proslave na stadionu Elland Road bila je i njegova pokojna baka Val. Umrla je u veljači nakon kratke bolesti te je bila jedna od prvih koja je čestitala Phillipsu kada je u kolovozu prošle godine ušao u sastav engleske reprezentacije. 

Jedini čovjek koja je nedostajao te večeri bio je njegov otac Mark. Naime, on trenutačno služi kaznu u zatvoru Wealstun koji se nalazi nedaleko od Leedsovog kampa.

Euro 2020 - Group D - England v Croatia

Engleski reprezentativac tijekom sezone se svakodnevno vozi pored zatvora, ali oca ne posjećuje prečesto nego radije telefonski razgovara s njim svaka dva tjedna. 

Poraz od Engleza i nije tako loš: Evo na koga možemo kao drugi
Poraz od Engleza i nije tako loš: Evo na koga možemo kao drugi

Nakon što je ušao u sastav reprezentacije, Phillips je kontaktirao oca te je za The Times rekao kako je u pozadini čuo ostale zatvorenike kako pjevaju himnu Leedsa i 'lupaju po zidovima'. 

Phillips je svojevremeno otvoreno govorio o svom ocu. 

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Engleska - Hrvatska

- Često je provodio vrijeme u zatvoru. Upao je u loše društvo, imao je problema s drogom i tučnjavom, ma sve čega se možete sjetiti - rekao je Phillips pa nastavio:

- Nije odrastao u najboljoj situaciji. Oca nikad nije poznavao. Nazvali su ga 'Chalky' (kreda) zato što je bio jedini crnac u školi i u susjedstvu, a brojni ga još uvijek tako zovu.

Phillipsov otac je Jamajčanin, a veznjaka su prošlog ljeta povezivali s jamajčanskom reprezentacijom sve dok nije intervenirao Southgate i uvjerio ga da za njega ima mjesta u engleskoj reprezentaciji. 

Phillips se ponosi svojim korijenima i snažno podupire pokret 'Black Lives Matter'. 

- Mislim da je nevjerojatno kako se pokret širi iz jedne zemlje u drugu. Mislim da sam poprilično sretan jer jako malo ljudi zna da sam crnac. Ako zbilja ne poznajete moju obitelj i mene, nećete znati da sam crnac - rekao je za Yorkshire Evening Post prije godinu dana. 

- Ali moji prijatelji i obitelj ponekad ne mogu proći ulicom, a da ih netko krivo ne pogleda. Imam prijatelje koji ne mogu sjediti u vlastitom vrtu jer im susjedi dobacuju neukusne komentare i odnose se prema njima bez ikakvog poštovanja. To je vrlo bolno za mene i moju obitelj i ljude koja znam. 

Arnautović opsovao majku makedonskom nogometašu pa se ispričao: Ja nisam rasist!
Arnautović opsovao majku makedonskom nogometašu pa se ispričao: Ja nisam rasist!

Phillips je također govorio i o tome koliko je blizak s majkom Lindsey, koja je spavala na sofi u kući gdje je živio zajedno s mlađim bratom i dvije sestre. 

Engleski reprezentativac, njegov brat i sestre imali su besplatne obroke u školi, a Phillips danas donira sredstva organizacijama koje pomažu potrebitima. 

Euro 2020 - Group D - England v Croatia

Phillips je jedan od onih koji na društvenim mrežama nerijetko objavljuje fotografije s majkom, a za Majčin dan ove godina objavio je zajedničku fotografiju s bakom i majkom uz natpis: 

- Sretan majčin dan ovim dvjema nevjerojatnim ženama. Volim vas i cijenim sve što ste učinile za mene.

Igrač Leedsa rodio se u trojčekims s dvije sestre, ali Lacreasha je umrla nekoliko mjeseci kasnije. 

- Kad slavimo rođendan, uvijek čestitamo i Lacreashi. Uvijek odemo položiti cvijeće na grob. Mislim na nju kad igram. Imam tetovažu na ruci koja ju simbolizira te zbog toga ljubim ruku i pokazujem prema nebu- rekao je svojevremeno za The Times.

Za posljednji rođendan na Instagramu je objavio fotografiju s njih dvije i napisao:

''Sretan rođendan mojim dvjema prekrasnim sestrama! Ona koja je uvijek pored mene i ona koja odozgo uvijek gleda na mene. Volim te.''

Phillips je u 11. godini upoznao ljubav svog života, a tada je radio dva posla - kao recepcioner i blagajnik u pizzeriji u Leedsu. S obzirom na to da se vjeruje kako engleski reprezentativac zarađuje oko 50.000 funti tjedno, bezbrižno može brinuti o djevojci i obitelji. 

Još jedna ključna figura u njegovom usponu je trener Leedsa, Marcelo Biels. 

- Svake srijede odradimo najteži trening kojeg zovemo 'ubojica'. To bude pokolj. Mislim da mnoge momčadi ne treniraju našim intenzitetom - rekao je Phillips. 

Engleski reprezentativac se na utakmici protiv Hrvatske pokazao od vitalne važnosti, a svojim nastupom nije previše iznenadio navijače Leedsa koji su dugo smatrali kako je zaslužio biti član engleske reprezentacije. Phillips je dobio mural u centru Leedsa uz klupske legende Lucasa Radabea i Alberta Johannesona. 

Gotovo je sigurno da će Phillips u petak na Wembleyju biti u prvoj postavi na utakmici protiv Škotske.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner