Sport

Komentari 49

Englezi: Bili smo životinje i jeli travu! A mnogi su nas otpisali...

Englezi: Bili smo životinje i jeli travu! A mnogi su nas otpisali...

Ovo je sada istovremeno i opasno; osjećamo taj zanos uspjeha koji je ponio cijelu zemlju i koji sada stvara atmosferu da moramo osvojiti pehar. Svjesni smo da će baš to biti najveći mogući izazov za nas, ali igrači su spremni za to, rekao je Southgate

U derbiju teškaša Engleska je poslala Njemačku kući s Eura. Englezi su na Wembleyju dobili 2-0 golovima Sterlinga i Kanea i izborili odlazak u Rimu na Ukrajinu.

- Znali smo da nam treba veliki nastup protiv Njemačke, a to smo učinili danas. Učiniti to za svoju zemlju uvijek je posebno, a presretan sam što sam zabio. Znali smo s kojim intenzitetom možemo igrati i ne može se puno momčadi nositi s tim. Jeli smo travu i na terenu smo bili stvarno životinje - slikovito se izrazio Sterling.

Izbornik Gareth Southgate skoro pa je blistao od sreće...

- Moji su igrači ispisali povijest! Bili smo jednom u polufinalu europskog prvenstva i sada imamo šansu da taj rezultat ponovimo i napravimo nešto posebno. Međutim, ovo je sada istovremeno i opasno; osjećamo taj zanos uspjeha koji je ponio cijelu zemlju i koji sada stvara atmosferu da moramo osvojiti pehar. Svjesni smo da će baš to biti najveći mogući izazov za nas, ali igrači su spremni za to.

Declan Rice:

- Puno ljudi otpisalo nas je nakon utakmica u grupi, ali sada smo pokazali da su bili u krivu. Ne želimo se uobraziti, čeka nas velika utakmica u Rimu. Moram reći da nisam bio dio bolje svlačionice.

Tony Kroos uime one njemačke rekao je:

- Do 76. minute je to bila ravnopravna utakmica. Bilo bi sve drukčije da je Muller zabio. Nije sramota izgubiti od Engleza na Wembleyu.

Najčitaniji članci