Obavijesti

Sport

Komentari 74

Welbeckova majstorija u ludoj utakmici izbacila je Šveđane!

Welbeckova majstorija u ludoj utakmici izbacila je Šveđane!
16

Porazom od Engleske 3-2 Švedska se oprostila od Eura kolo prije kraja. U ludom drugom dijelu Šveđani su preokrenuli, ali Walcott i Welbeck su donijeli pobjedu

VIDEO

Kad bi na europskom prvenstvu postojao izbor za najbolje poluvrijeme, ono koje su priredili Engleska i Švedska u nastavku sasvim sigurno bi uzelo nagradu. A ludnicu koju su priredili u Kijevu u spektakularnoj utakmici sasvim sigurno zaslužuje titulu najuzbudljivijeg dvoboja na Euru dosad!

Da je netko potpisao da će utakmica obilovati preokretima, golijadama i majstorskim potezima, nakon užasnog dosadnog prvog dijela, mislili bi da je lud. No Engleska i Švedska upravo su to i napravili. No to će biti slaba utjeha Skandinavcima, koji neće imati priliku boriti se za četvrtfinale nakon 3-2 poraza. 'Tri lava' je slavljem zacementiralo Švedsku za dno ljestvice te je izgubila i teoretske šanse za plasman u sljedeću fazu natjecanja.

Jedino vrijedno spomena u prvom poluvremenu bio je gol Andyja Carrolla, koji sjajnim golom glavom u 23. minuti dovodi Englesku u vodstvo. U tih 45 minuta ozbiljne prilike mogle su se nabrojati na prste jedne ruke, a onda u nastavku - šou!

Golijada kakva se nije viđala dosad na turniru dogodila se u 15 minuta za vrijeme kojih je palo čak četiri gola!

Olof Mellberg u suradnji s Glenom Johnsonom (gol se pripisao Englezu) izjednačio je na 1-1 u 49. minuti. A samo 10 minuta kasnije bradati Šveđanin šokirao je 'gordi Albion' za nevjerojatni preokret zakucavši glavom za 2-1!

Roy Hodgson morao je nešto poduzeti te je konačno odlučio dati priliku Theu Walcottu u 61. minuti, a brzonogi Arsenalovac mu se zahvalio samo tri minute kasnije! Zabio je za ekspresnih 2-2 zabivši po sredini gola jer je jaki efej prevario golmana Isakssona.

- Lijepo je ući s klupe i pokazati što možeš napraviti. Ne radi o igranju od prve minute, već o timskom duhu - rekao je strijelac i asistent Walcott.

No ono što je uslijedilo je za CNN-ovu rubriku 'Play of The Day'. U 78. minuti u engleskog junaka prometnuo se Danny Welbeck koji je u trenutku inspiracije srušio Švedsku. Walcott mu je ubacio prizemnu loptu u peterac, a tamnoputi napadač leđima okrenut golu s braničem na leđima šalje, loptu petom u suprotni kut za konačnih 3-2! Definitivno, kandidat za najljepši gol turnira.

- Zadovoljan sam završnim rezultatom i time što smo uzeli tri boda, ali razočaran sam što smo dopustili da nam zabiju dva gola početkom drugog poluvremena. Vratit ćemo se spremni za Ukrajinu - rekao je strijelac pobjedonosnog gola Welbeck.

Šveđani se do kraja nisu predavali, no nakon samo dva kola pridružuju se Irskoj kao uranjenog povratnika kući prije završetka 3. kola, dok je Engleskoj za prolaz dovoljan i bod protiv Ukrajine. 

Zanimljivosti:

  • Engleska je ostvarila prvu povijesnu pobjedu nad Švedskom u službenim natjecateljskim utakmicama
  • Theo Walcott zabio je prvi gol Engleske izvan šesnaesterca nakon listopada 2008. i utakmice s Bjelorusijom
  • Engleska je zabila tri ili više golova na velikom natjecanju po prvi put nakon pobjede nad Hrvatskom 4-2 na Euru 2004.

Euro 2012, 2. kolo skupine D:

Švedska - Engleska 2-3

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...