Obavijesti

Sport

Komentari 60

Belgijci ne smiju nositi rezervni dres sve dok s njega ne maknu natpis 'love' u duginim bojama

Belgijci ne smiju nositi rezervni dres sve dok s njega ne maknu natpis 'love' u duginim bojama
19

Svjetsko prvenstvo službeno je započelo utakmicom domaćina Katara i Ekvadora u nedjelju, a u srijedu prvu igra Hrvatska protiv Maroka. U utorak se očekuje dolazak mnoštva naših navijača

Raspored svih utakmica

 

 

Karta i informacije o svim sudionicima Svjetskog prvenstva u Katru

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
BALE: BIO SAM NERVOZAN

Bio sam nervozan prije izvođenja jedanaesterca, ali isto tako i uvjeren u ono što mogu napraviti, rekao je Gareth Bale koji je pogodio s bijele točke za 1-1 svog Walesa protiv SAD-a u utakmici prvog kola skupine B svjetskog prvenstva.

Američki nogometaši su dominirali nakon prvog poluvremena te su vodili 1-0. Potom je mnogo bolji bio Wales i na kraju izjednačio golom Balea iz kaznenog udarca u 82. minuti.

- Prije dvije godine smo bili u sličnoj poziciji na Europskom prvenstvu kada smo gubili od Švicarske u prvom susretu. Tada smo pokazali karakter, a pokazali smo ga i sada. Odavno je znano da je Wales momčad koja nikada ne odustaje, a nismo ni ovaj put protiv SAD-a. U našoj krvi je borba. Na drugom poluvremenu i novoj borbi koju smo pokazali gradit ćemo nastavak našeg natjecanja. Dajemo sve od sebe i tako će biti u iduće dvije utakmice u skupini. Penal? Bilo je nervoze, naravno, ali znao sam što mogu. Ja sam izvođač penala, morao sam preuzeti odgovornost - rekao je nakon remija protiv SAD-a Gareth Bale, dok se Ben Davies nadovezao.

- Pokazali smo snagu i karakter te smo se vratili u utakmicu. S obzirom na naš loš ulaz u dvoboj na kraju je ovaj remi vjerojatan realan ishod. No, malo nam je i žao nakon svega jer smo u drugom poluvremenu shvatili da smo možda propustili i nešto više u ovom susretu.

RICHARLISON BRANI NEYMARA

Brazilski nogometaš Richarlison rekao je da njegov suigrač Neymar nije arogantan jer je na Instagramu objavio fotografiju grba Brazila sa šestom zvijezdom svjetskog prvaka. 

Reagirajući na polemiku koju je u nedjelju izazvao članak u njemačkom dnevniku Bild, koji je Neymara optužio za aroganciju, Richarlison je sve ljude uključene u polemiku nazvao "glupima".

- Oni su arogantni. Mi smo samo sanjari. Već dugo sanjamo šestu zvjezdicu i osvojit ćemo je, htjeli oni to ili ne - rekao je brazilski napadač na konferenciji za novinare.

Neymar je na Instagramu objavio fotografiju sebe u zrakoplovu, u kratkim hlačama s izvezenim grbom Brazila s pet zvjezdica, kojem je dodao i šestu zvjezdicu. Njemački Bild opisao je ovaj događaj kao "provalu arogancije".

- Osvojit ćemo šestu zvjezdicu, jer je to naš san. Neymar je objavio ovu fotografiju jer je to i njegov san. Svi je želimo osvojiti - rekao je Richarlison.

Brazil prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu igra u četvrtak protiv Srbije.

REMI SAD-A I WALESA

Amerikanci su u prvom dijelu susreta dominirali te su u konačnici golom Weaha došli u vodstvo, ali u drugom poluvremenu Velšani su se probudili te sve više prijetili golu Turnera. Iako nisu uspjeli postići pogodak, kapetan Walesa Gareth Bale, koji je gotovo bio nevidljiv cijelu utakmicu, izborio je penal te zabio s bijele točke i zabio za konačnih 1-1. 

24sata
BELGIJSKI DRESOVI

Belgijska reprezentacija ima natpis 'love' u duginim bojama na rezervnom, bijelom dresu, a stigla je direktiva da to moraju maknuti žele li ga koristiti. 

JAVLJANJE IZ DOHE

Iz Dohe su se javili naši reporteri Tomislav Gabelić i Dubravko Miličić, koji su podijelili i savjete za navijače koji dolaze na SP.

- Sigurne su ulice, nema problema, djeca šetaju sama. Pleše se, pije, pjeva. Nema džeparoša kao drugdje, domaćini su vrlo rigorozni za krađu - kažu naši novinari uz nekoliko savjeta.

- Ovdje je strogo zabranjeno pljuvanje. Ako vas ulove, kazna je 20.000 kuna. Isto vrijedi i za bacanje smeća. ovdje na ulici nema nijedne kante za smeće, a pod je kristalno čist. Također, Katarcima nemojte pružati ruku prvi, samo ako oni to učine. U protivnom, dovoljno je staviti ruku na srce kao izraz poštovanja.

Sreli su naši novinari i nekoliko naših navijača, a što kažu, pogledajte u javljanju.

Komentari 60