Sport

Komentari 6

Erslan nokautirao Poljaka u 1. rundi! Uspavao ga krošeom; Pejića ugušio bivši prvak

Erslan nokautirao Poljaka u 1. rundi! Uspavao ga krošeom; Pejića ugušio bivši prvak

U Ergo Areni u Gdanjsku pred nešto više od 5000 gledatelja, srpski borac Darko Stošić u prvoj je rundi tehničkim nokautom svladao poljskog veterana Michala Kitu

Nakon poraza u borbi za titulu poluteške kategorije  protiv Tomasza Narkuna , hrvatski MMA borac Ivan Erslan (29, 9-1-1) večeras je na KSW 61 priredbi u Gdanjsku u Ergo Areni svladao Poljaka Przemyslaw Mysialu (38). 

POGLEDAJTE VIDEO: Ivan Erslan

Erslan je vrlo oprezno ušao u prvu rundu nakon čega je uputio opasan udarac, ali ga je Mysiala dobro izbjegao. Sredinom prve runde na trenutak je Mysiala srušio Erslana koji se za svega nekoliko sekundi ustao. Erslan je Poljaku zadao odličan kroše nakon čega ga je srušio na pod i zadao seriju žestokih udaraca te je sudac označio kraj borbe. 

Mysiala je igrao na iskustvo i probao je parirati, ali Erslan ga je svojom agilnošću držao na distanci. 
Eksplozivnim uletima kreirao je priliku i na prvi put kad je Erslan uspio uzdrmat Mysiala sijevnula je užasno snažna kombinacija i borba je bila vrlo brzo gotova. 

Mysiala se uglavnom kretao po kavezu i pokušavao uhvatiti Erslana, ali mu to nije uspijevalo. Godine su vjerojatno doprinijele njegovom porazu.

Srpski borac Darko Stošić (29, 14-4) ušao je kao zamjena za Amerikanca Jaya Silvu (39, 12-13) koji se trebao boriti protiv Michala Kite (41, 20-12-1). 

Stošić, otprilike šest kila lakši od svog protivnika Kite, apsolutno je izdominirao poljskog veterana te je pobjedom već u prvoj rundi osigurao poziciju izazivača u KSW-ovoj teškoj kategoriji. 

Stošić je na samom početku prve runde uputio opasan lijevi kroše, ali Kita je to vješto izbjegao. Srpski borac zadao je Kiti nekoliko low kickova nakon čega je Kita uzvratio Stošiću dobrom serijom brzih udaraca. Odličan desni low  kick uputio je je Stošić Kiti nakon čega se i Kita odlučio za desni low kick. 

Kako je runda primicala kraju, Kita je sve agresivnije krenuo na Stošića koji se dobro obranio od napada. 

Stošić je krošeom srušio Kitu na pod nakon čega se munjevito sjurio prema Poljaku kojeg je u svega nekoliko sekundi dokrajčio silovitim udarcima u parteru. 

Drugi hrvatski predstavnik koji je večeras ušao u kavez je Filip 'Nitro' Pejić (28), a borio se s  bivšim francuskim prvakom u perolakoj kategoriji Salahdinom Parnasseom (23).

Pejić je izgubio od Francuza u drugoj rundi kada ga je Parnasse ugušio, a sudac nakon njegovog tapkanja prekinuo borbu. 

Oba borca na početku prve runde ispitivali su jedan drugog čekajući tko će uputiti prvi udarac. Nakon prve dvije minute gotovo da ništa nismo vidjeli, a potom je Pejić uputio kroše koji je Parnasse vješto izbjegao. Uhvatili su se obojica u klinč, te je Parnasse odvukao Pejića uz rub kaveza zadavši mu nekoliko niskih udaraca koljenom. Pejić se nakon pune minute uspio izvući nakon čega je opalio kroše, ali je promašio Parnassea. 

U puno aktivnijoj drugoj rundi, Pejić je iz okreta pokušao high kickovima udariti Parnassea, ali udarci odlaze u prazno. 
Ponovo je Parnasse uhvatio Pejića u klinč te ga doveo u neugodnu poziciju, ali brzo se Pejić izvukao te izdominirao Parnassea. Situacija se obrnula te je Pejić uhvatio Francuza u klinč, ali je Parnasse silovito srušio Hrvata na parter. Francuz je vješto ugušio Pejića koji nije imao izbora nego tapkati.

 

Najčitaniji članci