Obavijesti

Sport

Komentari 21

Etto vam skauta za Dinamo: Već sam pronašao 2 Brazilca

Etto vam skauta za Dinamo: Već sam pronašao 2 Brazilca
3

POJAČANJA Već sam uspio pronaći dva fenomenalna Brazilca za moj Dinamo, a jedan od njih može čak igrati i u Barceloni, otkrio nam je bivši Dinamov nogometaš Etto

VIDEO

U Zagrebu sam se zaljubio, oženio, dobio dva prekrasna sina... Ovdje ću živjeti i ovdje bih volio raditi. Razgovarat ću s čelnicima Dinama da budem skaut za Brazil, rekao je Etto.

U Zagreb je stigao 2005. Imao je 24 godine. No malo tko zna da je četiri godine prije tek počeo igrati nogomet.

- Ponekad pomislim da bi moj život bio idealan scenarij za film. Pomagao sam ocu i majci oko radova u vrtu, pa na građevini, potom sam bio automehaničar, da bih na kraju prodavao sladoled. S 20 godina sam počeo igrati i šest godina poslije bio sam u Londonu. S Dinamom sam igrao protiv Arsenala na otvaranju Emiratesa. Pa zar to nije za film - rekao je kroz smijeh Etto, dok majčinskom brižnošću, u svojem domu na obroncima Zagreba, smješta meso ispod peke.

Ugostio Stipu Mesića

- Peka je čudo. U Brazilu nemamo peku pa sam odlučio jednu poslati roditeljima. Prvi put sam je vidio u Zagrebu i od tada sve radim ispod peke. Krumpir, kruh, ribu, meso...

Nogomet je prestao igrati prije dvije godine. Posljednja stanica bio mu je Azerbajdžan.

- Tamo sam bio domaćin i nekolicini hrvatskih političara. Primjerice, bivšem predsjedniku države Stjepanu Mesiću. Vezan sam za Hrvatsku i smatram je svojom domovinom.

Obojica su napadači

No ostali su mu dužni i u PAOK-u te Bakuu.

- U Grčkoj su mi mogli isplatiti ugovor u ratama na pet godina ili odjednom, ali umanjeno za 20 posto. Pristao sam na potonje. No ostali su mi dužni. Otišao sam u Baku, tamo su mi dužni tri mjesečne plaće, oko 60.000 dolara. No uštedio sam nešto i ako neću biti rastrošan, a nisam, omogućio sam obitelji lijep život.

Etto je od dolaska u Dinamo primjer sportaša. Na terenu i izvan. Nikad nije zakasnio na trening, noćnih provoda u biografiji nema. Nikad nije bio klupski kažnjen. Takav je i danas. Dane provodi sa suprugom Anjom Pavelić te sinovima Joaquimom (7,5) i Gabrielom (3,5).

- Odem s društvom na mali nogomet, uzeli smo termin na Velesajmu. I to je to. Volim uz peku popiti čašu vina, ali korizma je pa sam se odrekao i te jedne čaše - kaže Etto, koji je u razgovorima s Dinamom da im bude skaut.

- Želim ostati raditi u nogometu, po mogućnosti pomoći Dinamu, to je moj klub. Već sam pronašao dvojicu sjajnih igrača za ‘modre’, mogli bi biti prava pojačanja. Trebali bi doći na probu. Obojica su napadači i mislim da bi Dinamo imao koristi. Snimio sam i jednog malog koji bi mogao i u Barceloni igrati - kaže Etto.

Vrlo je pedantan i radišan, radni dan počinje u 8, a završava netom prije ponoći. S takvim skautom “modri” bi mogli itekako profitirati.

Mlađi kao Neymar

Jeftina kupnja i skupa prodaja i jest politika. Mlađi sin Gabriel već igra nogomet, a nadimak mu je, iako izgledom podsjeća na Davida Luiza, Neymar.

- Gleda sve poteze Neymara, kopira ga. Čudo od djeteta, moji prijatelji na haklu ne vjeruju da ima tek tri i pol godine - objašnjava Etto, dok Gabriel u dvorištu tehnicira kao da je riječ o prvotimcu Dinama. Pa potom doda ocu.

Sin priča četiri jezika

- Tata, vrati loptu...

- Ne zna vratiti, pa on je počeo igrati tek s 20 godina - dobacujemo.


- Na mamu je talentiran - šali se Etto.

Drugi sin Joaquim, osim lopte, voli svirati gitaru, čitati knjige, rješavati matematičke zadatke... Sa sedam i pol godina govori četiri jezika. Hrvatski, portugalski i engleski zna savršeno, a uspio je naučiti i grčki. Mali genije!

- Vodili smo ga na testove inteligencije i bio je najbolji, kažu da je iznadprosječno inteligentan. Na tatu, ha, ha...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet