Obavijesti

Sport

Komentari 14

Euro U21: Cilj koji je već davno ostvaren i lekcija o skromnosti

Euro U21: Cilj koji je već davno ostvaren i lekcija o skromnosti
1

Na stranu sva nadanja i želje, ali jedini je prioritet stvoriti igrača za A vrstu. Euro U21 nije ni približno važan i velik. Pa čak ni Olimpijske igre. Zato je ova generacija već uspjela!

VIDEO

Hoće li Josip Brekalo biti velik igrač? Je li to već sad Nikola Vlašić? Jesu li Benković, Sosa, Moro, Halilović, Murić, Jakoliš... lošiji igrači nego što su bili prije Eura? Ili smo ih precijenili, zapravo ne znajući ništa o Rumunjima?

Hrvatska U21 - San Marino U21

- Očekivanja su bila prevelika. Možda bi bilo lakše da smo u Italiju otišli s malo više skromnosti, ali to je taj naš mentalitet. Kod nas prepotentnost zna preći u bahatost, i onda sve završi kako je ispalo - zapravo je najveću istinu rekao Nenad Bjelica.

Zlatko Dalić nakon pobjede nad Argentinom u Rusiji molio se samo za jedno - skromnost. Jer znao je kako je lako upasti u zamku euforije. "Vatreni" su joj u Rusiji uspjeli pobjeći, "mali vatreni" u San Marinu nisu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ma kakvi Rumunji, pa ti igraju u Steaui i Viitorulu, a mi imamo igrače Celtica, CSKA, Wolfsburga, Stuttgarta, Rangersa... i Dinama, koji je za klasu jači od tih njihovih klubova! - komentiralo se uoči početka Eura.

Kafanske priče, koje htjeli-ne htjeli dođu do igrača i oni im se nekad teško odupru.

'Ispunili smo što je izbornik od nas tražio. Mogli smo okrenuti'
'Ispunili smo što je izbornik od nas tražio. Mogli smo okrenuti'
Izbornik je priznao pogrešku i lutanja, Halilović ispao - Šuker
Izbornik je priznao pogrešku i lutanja, Halilović ispao - Šuker
Hrvatska nesretno ispala! Ma milimetri su nas dijelili od gola
Hrvatska nesretno ispala! Ma milimetri su nas dijelili od gola

Pri čemu su se previdile dvije činjenice: da se ti naši igrači u tim uglednim klubovima baš i nisu naigrali ove sezone (čast iznimkama poput Vlašića) - a bolje je igrati u seoskom nego sjediti na klupi najvećega kluba - te da okosnicu naše reprezentacije na Euru čine igrači dvije godine mlađi od konkurenata. Što je u toj dobi osjetna razlika.

Znate li koliko je srebrnih junaka iz Rusije igralo na velikom natjecanju s mladom reprezentacijom? Ni jedan. Ni generacija najstarijeg Subašića, ni Modrićeva, ni Mandžukićeva, ni Rebićeva i Kovačićeva. A Brekalo, Moro, Sosa, Kalaica i Ivanušec imaju iskustvo nastupa na Svjetskom prvenstvu (U17 2015. godine) i sada s Eura. Tako dragocjeno iskustvo...

- Uspjeh je što smo se vratili na Europsko prvenstvo nakon 15 godina. Ima puno talentiranih igrača u momčadi i sigurni smo da će velik broj ovih igrača nastupati za seniorsku momčad. To nam je i prioritet - ustvrdio je izbornik Nenad Gračan.

Na stranu sva nadanja i želje, ali to je doista jedini prioritet kad su u pitanju mlade reprezentacije. Da stvori igrača za A vrstu, da "vatreni" ostanu svjetski vrh. Euro U21 nije ni približno važan i velik. Pa čak ni Olimpijske igre.

Zato je ova generacija već uspjela! Jer Vlašić i Brekalo stalni su članovi A reprezentacije, a tu su negdje i Benković, Sosa, Katić, Šunjić...

Donesite vi, dečki, medalju sa SP-a 2030. A ovaj Euro ionako već u srpnju nitko neće spominjati...

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića