Obavijesti

Sport

Komentari 14

'Ispunili smo što je izbornik od nas tražio. Mogli smo okrenuti'

'Ispunili smo što je izbornik od nas tražio. Mogli smo okrenuti'
1

Primili smo gol iz jedine greške na utakmici. Držali smo se plana s dupliranjem blokova, rekao je Nikola Katić, a Marin Jakoliš ustvrdio: "Možemo reći da smo dali sve od sebe, nismo imali sreće"

VIDEO

Ostaje žal, imali smo šanse za gol i možda okrenuti utakmicu, ali što je, tu je, rekao je stoper hrvatske nogometne reprezentacije do 21 godine Nikola Katić nakon poraza od Francuske (1-0) u San Marinu kojom se Hrvatska oprostila od mogućnosti da prođe u polufinale i izbori Olimpijske igre u Tokiju.

Loše smo otvorili utakmicu, kao i onu protiv Rumunjske u utorak, i rano primili gol. Zabio ga je Moussa Dembélé nakon ubacivanja Jeffa Reine-Adélaidea u osmoj minuti.

Hrvatska nesretno ispala! Ma milimetri su nas dijelili od gola
Hrvatska nesretno ispala! Ma milimetri su nas dijelili od gola

- Uspjeh je što smo se vratili na Europsko prvenstvo nakon 15 godina. Ima puno talentiranih igrača u momčadi i sigurni smo da će velik broj ovih igrača nastupati za seniorsku momčad. To nam je i prioritet - rekao je izbornik Nenad Gračan.

Gračan: Naš mentalitet... Od uspjeha mi radimo neuspjeh!
Gračan: Naš mentalitet... Od uspjeha mi radimo neuspjeh!

"Mini vatreni" imali su dvije, tri solidne prilike, prije svega Marina Jakoliša u prvom (koji centimetar pokraj gola) i Sandra Kulenovića u drugom dijelu (pogodio stativu), ali nisu uspjeli zabiti. Čak ni pucati u okvir gola...

- U odnosu na prvu utakmicu pokazali smo drugo lice i ispunili ono što je izbornik tražio od nas. Primili smo gol iz jedine greške na utakmici. Držali smo se plana s dupliranjem blokova i mislim da smo to dobro odradili, zato ostaje žal za neiskorištenim šansama u napadu - rekao je Katić za HRT.

Hrvatska je mogla zabiti i da je nizozemski sudac turskih korijena Serdar Gozubuyuk dosudio penal u 64. minuti, kad je Ibrahima Konaté igrao rukom u šesnastercu Francuske.

- Trener nam je rekao da je sve dobro i da će šansa doći. Nažalost nismo zabili, ali situacija je tu kod penala za koji ne mogu reći je li bio - objasnio je stoper Hrvatske.

How far will Équipe de France de Football go? 🇫🇷 France make it two wins from two 💪 #U21EURO #FRACRO

Objavljuje UEFA Under-21 ChampionshipPetak, 21. lipnja 2019.

Rumunjska i Francuska igrat će za pobjednika skupine u ponedjeljak od 21 sat, a Hrvatska i Engleska utakmicu bez rezultatskog značaja. Naši, doduše, još mogu barem popraviti statistiku i doći do prve pobjede na europskim prvenstvima u ovom uzrastu.

- Rumunji su pokazali kvalitetu. Imaju kvalitetne igrače iz svoje lige te ih nosi timski duh. Četiri gola jednim Englezima nije mala stvar. Sad ćemo mi promotriti Engleze da se što bolje pripremimo za sljedeću utakmicu - završio je stoper Rangersa.

Jakoliš je u dvije utakmice pretrpio puno startova, borio se, hrvao s protivničkim igračima, ali premalo je bio napadački aktivan. Jednu takvu situaciju protiv Francuske umalo je završio golom, ali nije bio precizan.

- Prilika je došla sama od sebe, znali smo da će biti prostora iza zadnje dvojice koji su dosta visoko. Nikola mi je dao odličnu loptu, ja sam dao sve od sebe, ali nažalost otišlo je kraj stative. Da smo imali malo sreće, mogli smo zabiti za 1-1 i bila bi to drugačija utakmica - započeo je Marin.

- Svi koji smo igrali protiv Rumunjske rekli smo da je izgubiti OK, ali ne na takav način. Sad možemo reći da smo dali sve od sebe i da nismo imali sreće. Trebalo nas je nagraditi, ali nismo imali sreće. Brekalo nam je donio novu dimenziju igre, a Kulenović je u skoku jak, otresao se Upamecana kao da je ništa. Pa milimetri su nas dijelili od gola - dodao je.

Jakoliš ne želi očajavati, već razmišlja o Englezima i želi se na dostojan način oprostiti od Eura.

- Protiv Engleza moramo odigrati našu igru kao što smo danas igrali. Mislim da ako odigramo na našoj razini možemo doći ne samo do boda već i do pobjede.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića