Obavijesti

Sport

Komentari 2

Eurocup: Pobjeda oslabljene Acine Cedevite u Kazanu!

Eurocup: Pobjeda oslabljene Acine Cedevite u Kazanu!
1

Košarkaši Cedevite ostvarili su novu veliku pobjedu u I skupini Eurocupa. U Kazanu su senzacionalno pobijedili domaći UNIKS s 88-84. Sada su na drugom mjestu

VIDEO

Izrazito oslabljena Cedevita, bez ozlijeđenog Corsleyja Edwardsa, Dontayea Drapera koji je dobio poštedu, te bolesnog Vladimira Krstića, upisala je novi veliki uspjeh u I skupini Eurocupa protiv UNIKS-a. Ovoga puta ne toliko važan u rezultatskom smislu, jer je Zagrepčanima trebala pobjeda od 18 koševa razlike za osvajanje prvog mjesta u skupini, a drugo su već imali osigurano i prije ovog ogleda, bez obzira na rezultat.

No, momčad Aleksandra Petrovića je dobila novu veliku injekciju samopouzdanja uoči četvrtfinala u kojem će igrati protiv Estudiantesa.

UNIKS je u drugom poluvremenu imao i prednost od devet koševa razlike, ali se Cedevita borila do kraja i na kraju izborila dva boda. Marino Baždarić zabio je u pretposljednjoj minuti tricu za 78-81, a nakon toga ukrao loptu Marku Popoviću. Sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja u zadnjoj minuti, Cedevita je uzela pobjedu, te je natjecanje u skupini završila s omjerom 4-2, kao i UNIKS, koji je ipak prvi zbog boljeg međusobnog omjera.

Bracey Wright predvodio je Cedevitu s 27 koševa (9-16 za dva, 3-7 za tri poena), te šest6 skokova, po tri asistencije i osvojene lopte, uz četiri izgubljene. Marino Baždarić je dodao 20 poena. Gađao je 0-5 za dva poena, 3-4 za tricu, ali je pogodio svih 11 slobodnih bacanja koje je izvodio. Vedran Vukušić dodao je 19 koševa, uz odličan šut 6-7 za dva i 2-4 za tri poena, a imao je i osam uhvaćenih lopti, najviše u Cedeviti.

McCarty i Minard bili su najefikasniji kod domaćina s 21 košem. Naš Marko Popović je u 22 minute igre postigao šest koševa, uz četiri asistencije, dvije osvojene i pet izgubljenih lopti, te jednim skokom. Gađao je 1-1 za dva, ali 1-5 za tri poena (1-2 slobodna bacanja).

Hemofarm je u drugoj utakmici ove skupine pobijedio kao domaćin Gran Canariju sa 75-74.

U skupini K, Estudiantes je domaćom pobjedom protiv Galatasaraya 71-69 osigurao prvo mjesto u skupini i ogled s Cedevitom u četvrtfinalu. Lukša Andrić je u toj utakmici u nepunih 11 minuta igre u momčadi Galatasaraya postigao dva koša, uz jedan skok i jednu osvojenu, te tri izgubljene lopte.

Caserta je pobijedila Nymburg s 88-80, te je na kraju ostvarila omjer 5-1, kao i Estudiantes, koji je prvi zbog boljeg međusobnog omjera.

Benetton hrvatskog trenera Jasmina Repeše pobijedio je u Trevisu Cajasol s 84-68. Obje momčadi završile su natjecanje s omjerom 5-1, ali je Benetton prvi u skupini, jer je u Sevilli izgubio s 11 koševa razlike.

U Benettonu je naš Hrvoje Perić u nepunih 26 minuta igre postigao deset koševa (šut 5-9), uz dva skoka, jednu asistecniju, jednu osvojenu i tri izgubljene lopte.

Benetton će u četvrtfinalu igrati protiv Göttingena, a Cajasol protiv Budivelnika, koji je pobjedom kod njemačkog kluba 63-61 u gostima osigurao prvo mjesto u J skupini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju