Sport

Komentari 38

Europa prati svijet: Na Euru će moći igrati samo rukometaši koji su se cijepili dva puta...

Europa prati svijet: Na Euru će moći igrati samo rukometaši koji su se cijepili dva puta...

Svejedno, testiranja će biti svaki drugi dan, no za razliku od zadnjih velikih natjecanja rukometaša i rukometašica, više neće biti "balona" te će igrači moći napuštati svoju bazu i hotel

Europska rukometna organizacija odlučila je da na skorašnjem Europskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj (od 13. do 30. siječnja) mogu nastupiti samo rukometaši koji su se cijepili s barem dvije doze protiv korona virusa ili su ga u prošlosti preboljeli. S kojim vremenskim odmakom, to EHF nije definirao.

Takvu je odluku donio IHF za SP rukometašica koje počinje za nekoliko dana, a EHF je, evo, prihvatio takav primjer. Također, u Španjolskoj na licu mjesta ni necijepljeni predstavnici medija ne mogu pratiti turnir.

Svejedno, testiranja će biti svaki drugi dan, no za razliku od zadnjih velikih natjecanja rukometaša i rukometašica, više neće biti "balona" te će igrači moći napuštati svoju bazu i hotel.

- Sigurnost nam je glavni prioritet na turniru. Ovime smo osigurali maksimalnu moguću zaštitu svakog pojedinca, a ako se i pojavi zaraženi, njegovi kontakti neće odmah biti isključeni, već ćemo ih prvo testirati u nastojanju da im omogućimo nastavak natjecanja - kazao je glavni tajnik EHF-a Martin Hausleitner.

Hrvatska, podsjetimo, uvodnu skupinu igra u Szegedu, počevši s Francuskom 13. siječnja, dva dana kasnije čeka nas Srbija, a onda Ukrajina.

Najčitaniji članci