Obavijesti

Sport

Komentari 41

Europska liga: Kalev i Hajduk na HTV-u, lokosi bez kamera...

Europska liga: Kalev i Hajduk na HTV-u, lokosi bez kamera...
1

Navijače Hajduka veselit će odluka HRT-a da pošalje svoju ekipu u Estoniju, odakle će uživo prenositi utakmicu protiv Silamäea. No lokose i Broughton nećemo gledati

VIDEO

Pretkola Europske lige nerijetko su izazvala bijes navijača naših predstavnika u tom natjecanju zbog uskrate TV-prijenosa, poput lani kad su navijači Hajduka odbili plaćati pretplatu HRT-u uoči utakmice protiv irskog Dundalka.

Ove godine, barem zasada, takvih akcija neće biti. Javni radiotelevizijski servis osigurao je prijenos prve utakmice prvog pretkola EL-a protiv estonskog Silamäea iz Kaleva u 100 kilometara udaljenom Rakvereu (matični stadion nema Uefinu licenciju) sljedeći četvrtak, 2. srpnja. Početak je zakazan za 18:30.

Istoga dana u 19:45 Lokomotiva gostuje kod velškog Airbus UK Broughtona, koji također (kao uostalom i Lokomotiva) ne može igrati na matičnom stadionu, pa će utakmicu odigrati 90 kilometara dalje, u Bangoru. Kako saznajemo iz klupskih izvora, za tu utakmicu neće se proizvoditi televizijski signal.

Uzvratne utakmice na rasporedu su tjedan dana poslije, 9. srpnja, a zasad je izvjesno tek da će utakmica Hajduka i Silamäea od 19 sati na Stadionu hrvatskih vitezova u Dugopolju (premješteno zbog festivala Ultra na Poljudu) biti na programu HRT-a. Što se Lokomotive i Broughtona tiče (20 sati, Kranjčevićeva), pregovori s odgovornima s Prisavlja su u tijeku, kažu nam iz lokosa.

Ohandza spreman za Estonce

Kamerunski napadač Franck Ohandza Zoa izostao je s prvotnog popisa Damira Burića za Hajdukove utakmice u prvom pretkolu EL-a, no ipak će zaigrati protiv Silamäea. Problem je bio u dokumentima iz Gane, gdje je Zoa igrao prije dolaska u Europu. Traženi papir u petak je stigao na Poljud.

Kako "bili" ispunjavaju Uefine propise o najmanje osam igrača u momčadi iz vlastita pogona, moći će prijaviti još jednog igrača do 24 sata prije utakmice. To će biti upravo Zoa, koji je zabio jedini gol u pobjedi Splićana u prvoj pripremnoj utakmici protiv Rieda u austrijskom gradu Steyru prošlu srijedu.

Europska liga, 1. pretkolo:

  • Silamäe Kalev - Hajduk, 2. srpnja, 18:30 (HRT 2)
  • Airbus UK Broughton - Lokomotiva, 2. srpnja 19:45
  • Hajduk - Silamäe Kalev, 9. srpnja, 19:00 (HRT 2)
  • Lokomotiva - Airbus UK Broughton, 9. srpnja, 20:00 (?)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku