Obavijesti

Sport

Komentari 9

Europski kralj slobodnjaka! Lovrić 4, Messi jedan, CR nula

Europski kralj slobodnjaka! Lovrić 4, Messi jedan, CR nula
2

Sjajni veznjak Gorice zabio je Hajduku iz slobodnog udarca i u Kupu i u prvenstvu. Ove je sezone već utrpao četiri iz prekida... kakav majstor!

VIDEO

Prošle sezone pogodio je čak 13 stativa, a nakon što su 24sata objavila priču o najvećem pehistu HNL-a, počeo je zabijati “kao lud”.

Danas Kristijan Lovrić, vezni igrač Gorice, ima najviše golova iz slobodnih udaraca u europskim ligama. Ove sezone zabio je već četiri gola iz slobodnih udaraca: Varaždinu, Dinamu, pa Hajduku u Kupu i u prvenstvu.

Pokretanje videa...

00:42

Primjerice, prošle godine najbolji strijelac iz slobodnih udaraca u Premiershipu bio je James Madison iz Leicestera, koji je u cijeloj sezoni zabio manje nego Lovrić do polusezone - tri! Ove sezone odmah do Lovrića je Riyad Mahrez iz Manchester Cityja, koji je zabio dva gola iz slobodnih udaraca. Primjerice, Lionel Messi zabio je jedan, a Cristiano Ronaldo još niti jedan.

Svi u HNL-u znaju da je Lovrić najbolji izvođač slobodnih udaraca i da je njegov “slobodnjak” čak i s 25 metara velika opasnost. Znao je to i golman Hajduka Josip Posavec, pa je svejedno primio gol u svoj kut. Dvaput! Prošle godine Lovrić je iz slobodnih udaraca čak šest puta pogodio stativu.

- Kad sam u ožujku protiv Dinama pogodio 12. stativu u sezoni, pomislio sam: ‘Pa dokle više?!’. Ali naporno treniram, vratit će se sve to jednom, uvjeren sam - rekao nam je nakon jednog treninga Lovrić, uzeo loptu i pokazao kako se to radi.

Prvo je namjestio loptu na 18-19 metara, udarac i - stativa! Potom je namjestio još dva slobodnjaka i oba su završila preko improviziranog živog zida u rašljama. Golmanovim desnim.

- Bravo, ali kao dešnjak izabrali ste najbolju poziciju, s lijeve strane na 20 metara - dobacili smo, onako, u šali.

- U redu, idemo s druge strane, stavite je gdje hoćete.

Lovrić i Suk potopili Hajduk, Damiru Buriću se trese klupa!
Lovrić i Suk potopili Hajduk, Damiru Buriću se trese klupa!

Postavili smo je s desne strane, a epilog je bio isti. Udarac, ovaj put u golmanov bliži kut i - točno u 90! Rašlje.

Tajna slobodnih udaraca nije samo talent nego i uporan rad. Kristijan je iz Ogulina, a tamo je s trenerom Igorom Jelićem vježbao slobodne udarce deset sati na tjedan. I ne samo to, svoj poznati izbačaj lopte na desnu nogu i gađanje male mrežice u suprotni kut, također je vježbao s Jelićem. Lovrić je na mjesec znao više od 50 sati vježbati udarac, pa ga je danas doveo gotovo do savršenstva.

Trenutačno je jedan od najtraženijih igrača u Gorici, bilo je nekoliko ponuda iz Turske, kao i od engleskog drugoligaša.

No malo tko zna da je Lovrić na svom nogometnom putu bio član i Lokomotive. Za lokose je odigrao samo jednu utakmicu, bilo je to u veljači 2017. protiv Istre. U igru je ušao u 79. minuti umjesto Siniše Rožmana. Na klupi je bio Mario Tokić, čiji Lovrić nije bio miljenik. Bilo je to jedinih 11 minuta koje je Lovrić odigrao za zagrebački klub.

Srušio 'bile' pa mu je Torcida vikala: Lovriću, dođi u Hajduk!
Srušio 'bile' pa mu je Torcida vikala: Lovriću, dođi u Hajduk!

Čelnici nisu o njemu imali visoko mišljenje, a kad je odlazio, jedan od najviših čelnika kluba rekao mu je: “Slobodno idi, ionako nikad nećeš zabiti gol u prvoj ligi, nikad”.

I kako vrag nikad ne spava, Lokomotivi su se takve riječi obile o glavu dvije godine poslije. Lokomotiva je u Kranjčevićevoj ulici ugostila Goricu, a Kristijan Lovrić nije zabio jedan nego dva gola za pobjedu Gorice 3-2.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe