Obavijesti

Sport

Komentari 0

Europski prvak Veočić na korzo došetao s ocem, gradonačelnik mu čestitao uz pjesmu navijača

Europski prvak Veočić na korzo došetao s ocem, gradonačelnik mu čestitao uz pjesmu navijača

Mukotrpan je bio put do ovoga. Gabrijel je počeo s pet godina, dok sam još boksao za reprezentaciju Hrvatske. Jedanaest je puta bio državni prvak, rekao je otac europskog prvaka

VIDEO

Mlada boksačka nada Gabrijel Veočić (20) okrunio se zlatom sa Europskog prvenstva u boksu do 22 godine koje se održalo u Poreču. 

Gabrijel Veočić postao prvak Europskog prvenstva U-22 u Poreču

Nakon srebrnih i brončanih medalja, Veočić se okitio i najsjajnijim odličjem u kategoriji do 75 kilograma pobijedivši bugarskog reprezentativca Ramija Mofida Kiwana. 

Na dočeku u Slavonskom Brodu prisustvovalo je oko 200-injak ljudi, većinom mlađe generacije i učenici osnovnih škola koji su izrazili želju slikati se s europskim prvakom. 

Zlatnom Slavoncu čestitao je i gradonačelnik Mirko Duspara koji je istaknuo njegove dosadašnje uspjehe te je rekao da će ga grad podržavati kao i do sada. 

- Prvo mjesto u Europi nije mala stvar, a pogotovo jer naš Gabrijel ima samo 20 godina. Poslije bronce i srebra koje je osvajao došao je doma i sa zlatom. U osobno ime i u ime grada mu čestitam. Dosta toga je ispred njega. Nastavi ovako kako si radio do sada. Čestitke i tvom ocu i treneru. Možda je to nekad dobro, a možda i nije jer ga moraš slušati. Rezultat je morao doći, a grad će stajati iza tebe i podržavati te kao i do sada - kazao je gradonačelnik Duspara. 

Veočić je skroman i dolazi iz radišne obitelji, a iza uspjeha stoji i njegov otac i trener Pero Veočić koji ga prati na svim nastupima. Gabrijel je rukavice prvi put odijenuo sa 16 godina

- Zahvalio bih se svima što ste se odazvali u ovako velikom broju. Ovo je prvi doček koji ste mi priredili. Dugo sam čekao ovo zlato. Hvala svima koji ste me pratili, gledali moje borbe i navijali za mene. Hvala i obitelji i prijateljima koji su bili uz mene- rekao je europski prvak Gabrijel. 

Gabrijel Veočić postao prvak Europskog prvenstva U-22 u Poreču

Svoje je protivnike u ringu poznavao, a danas je otkrio kako se sve odvijalo uživo, piše Sbplus.

- To je više nedostatak nego prednost. Znamo se dobro u ringu i morali smo mijenjati taktiku - i jedni i drugi. Polufinalni i finalni mečevi su bili teški i zahtjevni. U finalu su me u trećoj rundi ponijele emocije i nisam se držao dobre taktike. Kad sam osjetio da imam medalju i da sam europski prvak, treću rundu sam odradio samo da što prije završi - iskreno je kazao Gabrijel kojeg su danas na korzu dočekali i mališani iz gradskih škola, oduševljeni što uživo vide sportaša koji je njihov uzor. Gabrijel im je poručio kako se sportom uvijek isplati baviti jer će tako biti zdraviji.

Gabrijel je u boksu već punih petnaest godina, no njegova profesionalna karijera ovime zapravo tek počinje. Početkom travnja nastupit će na Državnom prvenstvu u Zagrebu, a potom krajem svibnja i na Europskom prvenstvu za seniore u Erevanu (Armenija).

Gabrijel Veočić postao prvak Europskog prvenstva U-22 u Poreču

- Mukotrpan je bio put do ovoga. Gabrijel je počeo s pet godina, dok sam još boksao za reprezentaciju Hrvatske. Jedanaest je puta bio državni prvak. Po Slavoniji, Mađarskoj, Bosni i Srbiji počeo je kao mali nastupati po priredbama i čim je imao pravo nastupa postao je državni prvak mlađih kadeta, juniora i, potom, seniora. Iza njega su tri europske medalje, peto mjesto sa svjetskog prvenstva i ova četvrta medalja je zlatna. Velik je to uspjeh za kompletan hrvatski boks. - kazao je otac Veočić.

Oni koji prate hrvatski boks shvaćaju 'težinu' ove medalje jer je Gabrijel tek drugi Hrvat na tom postolju.

- Očekivali smo zlato. Sve koji su bili u polufinalu, Gabrijel je ranije već pobijedio na međunarodnim turnirima i europskim prvenstvima. Pritisak je bio velik. Držao se taktike dvije runde, a treću rundu je odradio po svome. No, zasluženo je pobijedio i osvojio europsku titulu prvaka. On je drugi Hrvat koji je osvojio tu medalju. Osim njega, to je učinio samo Filip Hrgović. Ponosni smo kao obitelj. To je naš projekt u kojeg smo dugo godina ulagali i isplatilo se. - dodao je ponosni otac i trener Pero Veočić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića
ODLUKA ZA LUKU

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića

Hrvat je preuzeo svoju novu ulogu u momčadi, a ono što je pokazao je da u onim minutama koje ima, pa čak i kada je starter, nastavlja biti odlučujući, hvali Marca Modrića
Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...
TRENER HAJDUKA O AKTUALNOSTIMA

Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...

Livaja je i dalje ozlijeđen, Perišić će opet zaigrati u prvih 11, povratnik Melnjak mogao bi dobiti minutažu do kraja sezone, a Sahitiju je oko još bolno i propustit će Goricu. Odjidja? Najlakše sve prebaciti na mlade