Obavijesti

Sport

Komentari 61

Evo gdje gledati derbi koji bi mogao odlučiti prvaka Hrvatske

Evo gdje gledati derbi koji bi mogao odlučiti prvaka Hrvatske

Osijek i Dinamo večeras od 20.30 sati igraju posljednji derbi ove sezone u 30. kolu HNL-a, a trener Krznar kaže: 'Spremni smo pokazati cijeloj ligi da i dalje ne mislimo ispustiti ulogu lidera i mjesto na tablici'

VIDEO

Od početka proljetnog dijela prvenstva smjenjuju se na čelu Prve HNL, a danas bi mogli doznati tko će tu poziciju zadržati do kraja sezone. 

Pokretanje videa...

Boysi navijaju usred Vila-reala 01:14

Večeras po posljednji, četvrti put ove sezone, Osijek i Dinamo ukrstit će snage u 30. kolu 1. HNL. Pobjeda bi Osječanima donijela veliku injekciju samopouzdanja uoči velike završnice sezone i zahuktanje borbe za naslov, ali Dinamu veliko olakšanje. Novom pobjedom u derbiju aktualni prvak pobjegao bi na plus pet, a s utakmicom manje, uz šest kola do kraja, je kapital koji bi Dinamo teško mogao ispustiti.

Dinamo i Osijek sastali se u 21. kolu HT Prve lige

I upravo zbog toga je ova utakmica 'biti ili ne biti' za momčad Nenada Bjelice. Kako god završila ova sezona, Bjelica je nadmašio sva očekivanja. Osječani su do njegovog dolaska bili bez pobjede u prva tri kola, a po dolasku je obećao kako će se klub boriti za naslov u sljedeće dvije sezone. To je ostvario već u prvoj sezoni i ozbiljan je protivnik 'modrima' koji su u prethodnim godinama u ovo doba već obično hladili šampanjac i pripremali se za novu proslavu. Ukratko, čeka nas derbi koji bi mogao odlučiti prvaka.

Novo rivalstvo između Osijeka i Dinama sigurno je razveselilo i sve neutralne navijače jer napokon mogu uživati u napetoj završnici i borbi za naslov. 

- Svaka utakmica je sada važna. Ulazimo u seriju derbija. Prije svega utakmica u Osijeku koja nas čeka sutra. Izuzetno smo motivirani i kompletni. Spremni smo pokazati cijeloj ligi da i dalje ne mislimo ispustiti ulogu lidera i mjesto na tablici.  Ne očekujemo da će u slučaju da pobijedimo Osijek sve dalje biti lagano. Tu su Hajduk, Rijeka, Gorica i još puno teških utakmica. Morat ćemo biti ozbiljni, studiozni i vrlo raspoloženi do samog kraja - rekao je trener Dinama Damir Krznar koji neće računati na Moharramija, Burtona i Gavranovića.

Dinamo i Osijek sastali se u 21. kolu HT Prve lige

Bit će to još jedan borbeni derbi u Gradskom vrtu u kojem se ništa neće prepuštati slučaju. Dinamu je cilj novi naslov, koji mu donosi novi nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a Osijek će ga pokušati što više namučiti.

Istra 1961 i Osijek susreli se u 27. kolu Prve HNL

Bit će to još jedan 'vatreni' susret za Nenada Bjelicu koji je s Dinamom ostvario sjajne rezultate, ali mu sada ima priliku uzeti naslov ispred nosa.

- Puno sam puta rekao da je moj period u Dinamu bio dobar. Bile su to dvije uspješne godine. Postigao sam zapažene rezultate, ali rastanak nije bio baš sjajan. Izjave nekih aktera nisu bile korektne prema meni. Motiviran sam pobijediti utakmicu, bilo da se radi o Slavenu, Gorici ili Dinamu. Sigurno da u bodovnom značenju nije obična utakmica, ali emocionalno mi nije ništa važnija od one protiv Hajduka. Želim ih pobijediti kao i svakog drugog protivnika - poručio je jasno Bjelica.

Dinamo i Osijek sastali se u 21. kolu HT Prve lige

U prethodna tri susreta Dinamo ima dvije pobjede, a Osijek jednu. No u posljednjem susretu na Gradskom vrtu slavili su upravo Osječani koji su bili bolji s 2-0. 

Utakmica počinje u 20.30, prijenos je na Areni Sport 3, a emisiju uoči utakmice možete pogledati na istom programu od 20 sati. Sudac utakmice je Mario Zebec.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve