Obavijesti

Sport

Komentari 127

Evo gdje gledati Ferencvaros - Dinamo u borbi za playoff LP-a

Evo gdje gledati Ferencvaros - Dinamo u borbi za playoff LP-a
1

Očekivanja su da prođemo u sljedeće kolo. Ekipa se dobro pripremila ovih nekoliko dana, bili su fokusirani, rekao je trener Dinama Nenad Bjelica uoči utakmice Dinama i Ferencvaroša u 3. pretkolu Lige prvaka

VIDEO

Utakmica protiv Ferencvaroša za Dinamo je biti ili ne biti. Prolazak znači osiguranu grupnu fazu Europske lige i daljnju utrku za Ligu prvaka. A sama Liga prvaka znači da bi Dani Olmo ipak mogao ostati u klubu. Poraz pak znači nastavak kvalifikacija u Europskog ligi i mogući odlazak Danija Olma koji je nekoliko puta izjavio da želi igrati Ligu prvaka.

Mađari su u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka izvukli 1-1 na Maksimiru i tako se doveli u pogodniju situaciju uoči uzvrata. No kod Dinama panike nema. Modri su i u prvoj utakmici pokazali koliko su kvalitetniji, no goste je spasio samo njihov golman koji je branio čuda. 

Ovaj put će Ferencvaroš imati podršku i svojih navijača na rasprodanoj Groupama Areni u Budimpešti. Utakmicu će uživo od 20 sati prenositi Arena Sport 1. Arenu Sport ekskluzivno emitiraju samo MAXtv-ove platforme. Prvi program je dostupan u osnovnom paketu.

Susret će moći pratiti čak i brojni Dinamovi navijači iz Azije. Naime, kineski kanal QQ Sports Live će također prenositi utakmicu iz Budimpešte. Osim njih, susret se može pratiti i na mađarskom M4 Sportu.

- Očekivanja su da prođemo u sljedeće kolo. Ekipa se dobro pripremila ovih nekoliko dana, bili su fokusirani, koncentrirani. Znaju da nismo dali svoj maksimum u prvoj utakmici. Vjerujem da će sutra biti puno bolje - rekao je trener Dinama Nenad Bjelica uoči utakmice.

Hrvatski prvak je trenutačno u seriji od dva remija. U petak su u Osijeku izvukli bod protiv raspoloženog domaćina, no Bjelica je tada odmarao većinu igrača iz prve postave kako bi ih što bolje spremio za uzvrat.

- Rezultat će pokazati koliko će im značiti to što nisu igrali u ligi. Nekad donese plus, a nekad minus. Vi se od utakmice do utakmice psihološki pripremate i razmišljate o tome. Ovako kada imate između još jednu utakmicu, uopće ne mislite o tome i uđete neopterećeniji u utakmicu - zaključio je.

Očekuje se napadački Dinamo, no to neće biti nimalo lako u grotlu Groupama Arene gdje je već i Hrvatska padala ove godine. Kapacitet stadiona od 22.000 mjesta trebao bi biti potpuno popunjen, no brzi gol bi sigurno utišao brojnu publiku i doveo Dinamo na korak od prolaska u playoff Lige prvaka.

Glavni sudac

Pravdu na utakmici dijelit će Francuz Ruddy Buquet (43). On se na popisu Fife nalazi od 2011. godine, a Dinamo je sudio 2011. godine kada su u 2. pretkolu Lige prvaka izbacili Neftči iz Bakua. On je u petak sudio Monacu i Lyonu, a dao je i crveni karton igraču ekipe iz Monte Carla Cesca Fabregasa. Već duži niz godina sudio u francuskoj prvoj ligi, a dijelio je pravdu i na Euru U-21 u San Marinu i Italiji.

Prolazak donosi i velik novac

Osim samog prolaska u playoff Lige prvaka, Dinamo će dobiti i ozbiljne novce. Naime, ukoliko prođu u sljedeće kolo, u maksimirsku blagajnu će se sliti pet milijuna eura. A ukoliko Bjeličina momčad izbori i grupnu fazu, tek će onda 'omastiti' brk. U tome slučaju bi se radilo o osam milijuna eura što je ogromna zarada. 

Dakle, sveukupno gledano, sam ulazak u grupnu fazu donijet će Dinamu 15.25 milijuna eura! Modri su u povijesnoj prošloj sezoni zaradili 17 milijuna eura. Dakle, tu je riječ o šest utakmica u grupnoj fazi i četiri utakmice u eliminacijskoj fazi. Deset susreta trebalo im je da dođu do tog novca, a sad ih samo 3 utakmice dijele od nevjerojatne zarade od 15 milijuna eura.

Ukoliko prođu Mađare, Bjeličina momčad će igrati u playoffu protiv pobjednika susreta između Rosenborga i Maribora (3-1).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao