Obavijesti

Sport

Komentari 20

Evo gdje gledati prvu utakmicu Hrvatske na putu do SP-a...

Evo gdje gledati prvu utakmicu Hrvatske na putu do SP-a...

Početak je kvalifikacija, ne poznamo se još dovoljno, nismo u pravom stanju, ali Slovenija je domaćin, dolaze joj svjetski viceprvaci. Moj veliki respekt za njih, kazao je izbornik 'vatrenih' Zlatko Dalić

VIDEO

Svega tri mjeseca uoči početka Eura, Hrvatska kreće s novim kvalifikacijskim ciklusom. Da, korona je sve poremetila, tako i rasporede svih natjecanja pa je Europsko prvenstvo neplanirano prebačeno za ovu godinu, a to je značilo da će kvalifikacije za SP morati početi ranije, odnosno već u ožujku ove godine.

Pokretanje videa...

Dalić o Kovačiću 01:20

Hrvatska će u prvom reprezentativnom okupljanju nakon studenog odigrati čak tri utakmice, a prvi korak prema Kataru, za mnoge najvažniji, je danas u Ljubljani protiv Slovenije.

'Vatreni' su u skupini još s Rusijom, Slovačkom, Ciprom i Maltom, direktan plasman na Mundijal osigurat će samo najbolja reprezentacija u grupi, dok će drugoplasirana u dodatne kvalifikacije. No, naši su planovi sasvim jasni, Hrvatska je najbolja momčad skupine i želi odmah u Katar. A do prve pobjede već večeras.

UEFA Nations League - Group C - Croatia v Portugal

- Početak je kvalifikacija, ne poznamo se još dovoljno, nismo u pravom stanju, ali Slovenija je domaćin, dolaze joj svjetski viceprvaci. Moj veliki respekt za njih i za izbornika. Nedostaju nam Rebić i Petković i jučer smo na treningu probali dvije situacije, vidjet ćemo još danas do kraja dana. Sigurno bi s njima dvojicom stvari bile drugačije, ovako ćemo morati mijenjati, ali imamo dobrih igrača koji ih mogu zamijeniti i očekujem da ćemo biti pravi. Važna nam je utakmica, ali nema ni ključnih ni laganih. Moramo pokazati pravu snagu iako nismo imali vremena za treninge i pripreme - kazao je izbornik Zlatko Dalić na presici uoči utakmice.

Zagreb: Trening Hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmice sa Slovenijom

Zlatko Dalić i ovoga puta ima određenih poteškoća oko igračkog kadra, za reprezentativne akcije protiv Slovenije (24. ožujka), Cipra (27. ožujka) i Malte (30. ožujka) na raspolaganju nema dva važna napadačka aduta - Antu Rebića i Brunu Petkovića. No, veseli povratak Andreja Kramarića koji će biti zadužen za "trpanje" suparničkih mreža.

Zagreb: Trening Hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmice sa Slovenijom

No i bez Petka i Rebića Hrvatska i dalje ima jako kvalitetan kadar i vjerujemo kako sa Slovencima večeras neće biti problema, kao i do sada. Hrvatska i Slovenija devet su se puta susrele u svojoj povijesti, 'vatreni' su tu dohvatili šest pobjeda i tri remija. Naravno, Slovenci će i zbog toga biti dodatno "napaljeni", Matjaž Kek hrvatski nogomet ima u malom prstu, ali kvaliteta je na našoj strani.

Utakmica počinje u 20.45, susret će biti dostupan svima jer je prijenos na Novoj TV, a emisija uoči utakmice počinje u 20 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju